Frissen Vasból

2021.05.13. 14:00

Több mint négyszázmillió forintból újulhat meg az oladi szakközépiskola

A beruházásnak köszönhetően az intézmény fenntartása környezetkímélővé és költséghatékonyabbá válik.

Cseh-Egyed Bernadett

20210511 Szombathely Oladi Technikum kívülről is megújul. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Április elején hivatalosan munkaterületté vált a nemrég névváltoztatáson átesett Oladi Technikum épülete. Sipos László intézményvezető azt mondja, nagyon örülnek a beruházásnak, 1986 óta nem zajlott hasonló mértékű fejlesztés a könnyűszerkezetes épületben, majd sorolja: a felújítás során megvalósul a külső nyílászárók és a korszerűtlen, elavult panelek cseréje, a külső falfelületek hőszigetelése, valamint az uszoda és a tornaterem lapos tetőszerkezetének hő- és vízszigetelése.

Energetikailag is korszerűsítik az épületet: új fűtési köröket alakítanak ki, a radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek, továbbá a tetőre egy 40 kW teljesítményű napelemes rendszert telepítenek. Ez elegendő lesz a létesítmény részleges elektromosenergia-igényének ellátására. Az önkormányzat a TOP- programban közel 404 mill ió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra, amihez 12,7 millió forinttal járul hozzá a város.

Sipos László örömmel számol be róla: az utóbbi két évben nagymértékben emelkedett az ide jelentkezők száma, több osztályt is indítottak az előzőekhez képest. A beruházás révén jelentősen javulnak az oktatási körülmények is az iskolában, így reméli, ez a tendencia a jövőben folytatódik. – A munkálatok várhatóan 2022 második felében fejeződnek be. A következő tanév lebonyolítása ezért több szervezést és logisztikát kíván, de mindent megteszünk, hogy a diákok nyugodtan tanulhassanak – fűzte hozzá.

A Vas Megyei SZC Oladi Technikum részt vesz a Fényes Okos Iskolák programban is, ennek részeként a következő öt hétben mintegy 1400 lámpatestet cserélnek ki az épületben.

Kiemelt képünkön: Költséghatékonyabbá válik az intézmény fenntartása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában