célegyenesben

2021.06.23. 17:40

Átadás előtt az új szombathelyi jégcsarnok – fotók

Mérföldkőhöz érkezett a jégcsarnok építése. Lefektettek mintegy 24 kilométer fagyasztócsövet, helyére került a palánkrendszer és az eredményjelzőtábla, a kiszolgáló helyiségekbe már készülnek a bútorok. Várhatóan novemberre befejeződnek a munkálatok.

Cseh-Egyed Bernadett

20210623 Jégcsarnok sajtóbejárás, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kedden reggel bejárásra hívták a sajtó képviselőit a télen-nyáron használható, jelenleg is épülő jégcsarnokba. A létesítménynek már két éve el kellett volna készülnie, de közben kiderült, az eredeti tervben meghatározott összeg nem fedezi a beruházást. Németh Gábor, a SZOVA vezérigazgatója azt mondta, további 380 millió forintot TAO-támogatásból teremtettek elő, de a folyamatosan emelkedő építőanyag árak miatt nem tudni pontosan, mi lesz a vége.

Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke érdeklődésünkre úgy fogalmazott: nagyon nehéz egy 2016-os pályázatot 2021-es árakon megvalósítani, de azt remélik, beleférnek a kertebe, egyébként pedig ígértet kaptak a várostól: a befejezéshez szükséges összeget előteremtik. Szólt arról is, száz ülő és több mint háromszáz látogatóhelyet alakítanak ki, továbbá speciális edzőterem, fogadótér, illetve több öltöző és közösségi helyiség is helyet kapott az épületében. – Ez több lesz, mint egy edzőterem, aki idejön jól érezheti magát – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában