túlélte!

2021.06.03. 17:11

A cipője kikandikált a fűből – Vadász találta meg az öt napja keresett férfit Csönge és Kenyeri között – frissítve

A nagy fűben két cipőre lett figyelmes az a vadász, aki csütörtökön a reggeli órákban, munka közben talált rá az öt napja keresett, a pszichiátriai betegek intaházi otthonából megszökött férfira. Horváth Viktort telefonon értük utol: megdöbbenve mesélt lapunknak a részletekről.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció - Pixabay

Csütörtökön reggel a szokásos útjára indult a Csönge és Kenyeri közötti külterületen Horváth Viktor, a Kemenesaljai Nimród Vadásztársaság hivatalos vadásza. Tizenöt éve járja az erdőt, máig – ahogy ő fogalmazott – embert még nem talált. Ma reggel azonban két cipőre lett figyelmes a nagy fűben. Rögtön kiszállt az autóból, látta, hogy egy férfi fekszik ott félig öntudatlanul.

– A kiszáradás és a kimerültség jeleit mutatta, de valamelyest még kapcsolatba tudtam lépni vele. A nevét azonban nem tudta megmondani – mesélte lapunknak Horváth Viktor, aki rögtön értesítette a mentőket, kiment a falu elejére, majd visszavezette a helyszínre a segítőket. – Az első érzés a meglepettség volt, majd a cipőket látva egyből arra gondoltam, elhunytat találtam. Szerencsére nem így lett – fűzte hozzá a vadász, aki akkor még nem tudta: az intaházi otthonból megszökött, öt napja keresett férfira talált rá. A közösségi oldalon már napok óta keringett a középkorú férfi fotója. A legutolsó hírek szerint a sürgősségi osztályra szállították, állapota válságos.

A megtalált férfi nővére a mai napon tette közzé, hogy öccsét reggel megtalálták a vadászok egy erdőben. A nő külön köszönetet mond bejegyzésében Horváth Viktornak, aki megtalálta sérült öccsét. A férfi jelenleg a Markusovszky Kórház sürgősségi osztályán van, négy napot élt túl a szabadban étlen. Nővére tájékoztatása szerint a sérült férfi állapota válságos.

 

A vadász jelentkezését várja a megtalált férfi egyik rokona is, aki közösségi oldalán tett felhívást, megadva saját elérhetőségét, hogy köszönetet mondhasson unokaöccse jótevőjének és megmentőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában