Frissen Vasból

2021.06.16. 20:27

Főhajtás Nagy Imre és társai emléke előtt Szombathelyen – fotók

Nagy Imre és mártírtársai halálának 63. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés helyszíne volt délelőtt az 56-osok tere.

Tóth Kata

20210616 Nagy Imrére emlékeztek a pártok és egyesületek Szombathelyen, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

1957. április 14-én társaival együtt letartóztatták és perbe fogták, 1958. június 16-án kivégezték Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét és vádlott-társait – rájuk emlékeztek tegnap kivégzésük 63., újratemetésük 32. évfordulóján.

Az 56-osok terén lévő emléktáblánál a kegyelet és a tisztelet koszorúit, virágait és mécseseit helyezték el az emlékezők: a városvezetés részéről dr. Nemény András polgármester, dr. László Győző, dr. Horváth Attila, Horváth Soma alpolgármesterek, Bokányi Adrienn, Németh Ákos és Szuhai Viktor tanácsnokok; a Fidesz-KDNP frakció képviseletében Illés Károly frakcióvezető és Melega Miklós képviselő; az ÉSZ frakció képviseletében Kopcsándi József. A Vas Megyei Kormányhivatalt Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató és dr. Simon Gyula főosztályvezető, a Vas Megyei Közgyűlést Marton Ferenc alelnök képviselte. Az 56-os Szövetség részéről Fehér Tibor elnök és Nemes József jelent meg, és ott volt vitéz Fonyódi László is. A műsorban közreműködött Bujtás Ervin és Prikazovics Ferenc.

Kiemelt képünkön: Illés Károly és dr. Melega Miklós koszorút helyez el az emléktáblánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában