Frissen Vasból

2021.06.03. 12:24

Letartóztatásban a Szombathelyen elfogott embercsempészés felbujtója

A Szombathelyi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akinek az alábbi cselekménye felbújtóként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására alkalmas.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A gyanúsított 2020 decemberben megállapodott társával abban, hogy társa a szerb-magyar határt tiltott módon átlépő személyeket elszállítja a magyar-osztrák határ közelébe. A gyanúsított azt ígérte a társának, hogy fuvaronként 70.000 Ft-ot fog fizetni neki. A gyanúsított 2021 januárban alkalmazásokon keresztül elküldte a koordinátákat a társának, aki kettő alkalommal egy személygépkocsival Szeged térségében felvett összesen hét személyt – akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére – és őket Kőszeg, illetve Szombathely térségéig szállította, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez. A gyanúsított az első szállításért 70.000 forintot fizetett társának – tájékoztatott a Szombathelyi Törvényszék.

A gyanúsított 2021. január 27-én egy alkalmazáson keresztül elküldte a koordinátákat társának, aki 2021. január 28-án egy személygépkocsival Szeged térségében felvett három személyt – akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére – és őket Bucsu térségéig szállította, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez.

A gyanúsított 2021. január 28-án egy alkalmazáson keresztül elküldte a koordinátákat társának, aki másnap egy személygépkocsival Szeged térségében felvett három szír állampolgárt – akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére – és őket Bucsu térségéig szállította volna, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez. A csempészett személyek Ausztriába szerettek volna eljutni. A gyanúsított társát a csempészett személyekkel együtt 2021. január 29-én reggel Szombathelyen, a Repülők útján közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták. A gyanúsított társa jelenleg letartóztatásban van.

A végzést tudomásul vették, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában