Frissen Vasból

2021.06.30. 17:30

Egy napra megáll az élet, de nem minden hivatal zár be csütörtökön Vas megyében

Július 1-je a magyar egészségügy és a köztisztviselők napja. Csütörtökön ezért megyeszerte zárva tartanak a háziorvosi, fogorvosi, szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, illetve a legtöbb város polgármesteri hivatalában is szünetel az ügyfélfogadás.

VN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán közölte: az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-jén az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg-ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Hozzáteszik: az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat a 06-80- 20-11-99-es zöldszámon, ha mérgezés gyanúja merül fel.

Az egészségügyi alapellátás területén dolgozóknak július 1-je munkaszüneti nap, ezért a házi felnőttorvosi, valamint a házi gyermekorvosi ellátás helyett orvosi ügyeleti ellátást biztosítanak Szombathelyen, a Huszár úton. Fogorvosi ügyelet pedig az egészségügyi alapellátó központban lesz 8–14 óráig. Zárva lesznek a gyógyszertárak is.

Szombathelyen 20 órától másnap 8 óráig a Calendula gyógyszertár, Sárváron 20 órától 8 óráig a Megváltó gyógyszertár, Celldömölkön 17–22 óráig a Kiscelli gyógyszertár, Kőszegen 17–21 óráig a Szerecsen gyógyszertár, Szentgotthárdon 9–20 óráig a Szent István gyógyszertár, Vasváron ma 18–20 óráig Szentháromság gyógyszertár, Körmenden pedig 7.30 és 16 óra között az Elixir, majd 22 óráig a Paracelsus gyógyszertár tart ügyeletet.

A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon. Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, ezért a hivatalok – a minisztériumok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények – zárva tartanak, és az ügyfélfogadás is szünetel.

Így lesz ez Vas megyében a többi közt Körmenden, Répcelakon, Sárváron és Vasváron is. Szombathelyen csütörtökön és pénteken sem lesz ügyfélfogadás, a kőszegi és a vépi polgármesteri hivatalban azonban a szokásos nyitvatartás szerint várják ezen a napon is az ügyfeleket.

A kormányhivatalokban, a kormányablakokban és a hozzá tartozó okmányirodákban, az ÁNTSZ és a NAV irodáiban nem változik a nyitvatartási rend július elsején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában