programajánló

2021.06.04. 09:00

Programdömpinggel indul a nyári szezon Vas megyében

Mutatjuk hol, mikor, milyen rendezvényekkel várják az érdeklődőket júniusban.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/Kőszegi Várszínház

KONCERT

SZOMBATHELY Június 5., szombat 19.00 – Bartók Terem: Capella Savaria-koncert. Műsor: Joseph Haydn: D-dúr szimfónia no. 6. „A reggel”; W. A. Mozart: Exsultate, jubilate K. 165 (részletek) – Seregély Krisztina; Joseph Haydn: G-dúr szimfónia no. 8. „Az este”. Művészeti vezető: Kalló Zsolt. A belépés díjtalan.

KŐSZEG Június 5., szombat 19.00 – Jurisics-vár, Kőszegi Várszínház: Grand Opening – Összefogás: az első élő kulturális találkozás hétvégéje. A Kőszegi Várszínházban a Savaria Szimfonikus Zenekar lép fel. Vezényel: Vajda Gergely. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

KIÁLLÍTÁS

SÁRVÁR Június 6., vasárnap 11.00 – Nádasdy-vár, Galeria Arcis: Székács Zoltán festőművész kiállításának megnyitója. A művésszel beszélget Kondor János galériavezető. A kiállítás megtekinthető június 29-éig, hétköznapokon 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

KŐSZEG Június 5., szombat 17.00 – Jurisics-vár lovagterme: TáncKépek; Táncművészet a kortárs fotográfiában; kiállításmegnyitó. A megjelenteket köszönti Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója és Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója. A kiállítást bemutatja: Eifert János fotóművész, a kiállítás kurátora. Közreműködik a Dance Jam. Megtekinthető július 4-éig.

PERESZNYE Június 5., szombat 16.00 – Hunyadi János u. 19.: Ostyasütők – új időszaki kiállítás megnyitója; A Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye és a Vasi Múzeumbarát Egylet által megvalósított tárlatot megnyitja Perger Gyula néprajzkutató és Dumovits István plébános.

VASVÁR Június 5., szombat 16.00 – Nagy Gáspár Művelődési Központ, Castrum Galéria: Drimmer László festőművész emlékkiállításának megnyitója. Köszöntőt mond Sejber Mihály alpolgármester. Megnyitja Tóth Csaba Munkács-díjas festőművész.

CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK

KŐSZEG Június 4., péntek 9.00–18.00 – Kőszegi Alsó-rét, a kábelgyár mögött: Miénk itt a rét; Játékos vetélkedő a természetben. A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont programja. Délelőtt iskolás csoportokat, délután családokat, baráti társaságokat várnak. A rendezvény alatt a Károly Róbert tér és a kábelgyár között ingyenes Dottó vonat közlekedik. Utolsó indulás 17.00-kor.

VÉP Június 5., szombat 14.00–18.00 – Művelődési ház udvara: gyermeknap – kalandpálya, légvár, szabadtéri játékok, tűzoltóautó, arcfestés, kézműves-­foglalkozások, finomságok.

SORKIKÁPOLNA Június 5., szombat 15.30 – Fő tér: Májusfa-kitáncolás.

SÁRVÁR Június 6., vasárnap 10.00–22.00. – Nádasdy-vár: Gyerekjuniális a várban: A program: 10.00 – A kényes királylány. A Pódium Színpad gyermekelőadása; 14.00–19.00 – Játékpark és kiállítás 14.00 – Charley és a Csokigyáros. Interaktív játék; 15.00 – Bubó Doktor. Mesejáték Pódium Színház előadásában; 16.00 – Bűvészműsor és közös játék a várudvaron; 18.00: A Varnyú Country gyerekelő­adása; 20.00 – Danics Dóra, Farkas Alexandra és Tóth Dániel koncertje.

VASVÁR Június 6., vasárnap 14.00 – Nagy Gáspár Művelődési Központ környéke: Városi gyermek- és ifjúsági nap.

GENCSAPÁTI Június 6., vasárnap 14.00 – Művelődési Ház és Könyvtár udvara és a játszótér: gyermeknap és májusfa-kitáncolás a legénycéh és a Zsivány zenekar közreműködésével.

Kiemelt képen: Ritter Antal: Mission impossible. Táncképek a Jurisics-várban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában