Frissen Vasból

2021.07.30. 17:30

A Középhegyi útra költözhet a hajléktalanotthon

A Középhegyi úton lévő Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központba költözhet a Kolozsvár utcai hajléktalanotthon – erről is szó lesz a hétfői rendkívüli közgyűlésen.

Vas Népe

A baloldali városvezetés ígérete volt, hogy a tervezhetőségért a hónap utolsó csütörtökére hívják össze a közgyűléseket, ám ezúttal augusztus 2-ára, hétfőre szól Nemény András polgármester meghívója. Ismeretes, már június végén szó esett arról, hogy a nyáron tartanak rendkívüli közgyűlést.

A meghívó szerint hat napirendet vitatnak meg a képviselők, elsőként az idősgondozással kapcsolatos együttműködési megállapodás előterjesztését. A címből nem derül ki, de itt a Kolozsvár utcai hajléktalanotthon sorsa is terítékre kerül.

Ezen a közgyűlésen értékelik ugyanis azt a pályázatot, amit a Kolozsvár utcai telephely és az egykori sportpálya értékesítésére írt ki az önkormányzat. Az ingatlanra a Falco Zrt. tett ajánlatot.

A forgácslapgyártó cég 750 millió forint plusz áfa összegért vásárolja meg a területet – amennyiben a közgyűlés jóváhagyja az eladásra vonatkozó határozati javaslatot. Abból az is kiderül, hogy a pályázat eredményességének feltétele: az önkormányzatnak rendelkeznie kell a Kolozsvár utcai hajléktalanotthonban zajló ellátás jövőbeni megszervezésére vonatkozó megállapodással.

Így első napirendként tárgyalják a Magyarországi Evangélikus Egyházzal és a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központtal kötendő együttműködési megállapodást. Abban a Pozsony utcai gondozóház idős ellátottjainak elhelyezése (2023. január 1-jétől) mellett 24 férőhelyes hajléktalanotthon (2022. szeptember 1-jétől) és 54 férőhelyes fogyatékosok otthonának működtetéséről is írnak. Utóbbi egy új épületben kapna helyet a Középhegyi úton a Johanneum C épületszárnya, a Családi Bölcsődék és a dolgozói étkező által határolt területen. Az idős, gondozásra szoruló hajléktalanokat a Johanneum E épületszárnyában, annak átalakítását követően helyeznék el. Az idősek otthonát pedig a C épületrészben hoznák létre. Minderre az önkormányzat forrást is nyújt: 550 millió forintot. Kérdés, hogy jóváhagyja-e a javaslatot a közgyűlés.

Az MMIK átadás-átvétele is napirendre kerül: ha a képviselők elfogadják az előterjesztést, augusztus 15-ével közös megegyezéssel szüntetik meg az ingatlan üzemeltetésére vonatkozó szerződést.

A rendkívüli ülésen szó lesz a Brenner-villáról is – az épületet megvásárolják, ám az önkormányzatnak elővásárlási joga van, eldől, élnek-e vele.

Kiemelt képünkön: A Kolozsvár utcai hajléktalanotthonra a forgácslapgyártó cég tett ajánlatot, így az ellátást máshol kell biztosítani

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/zanati-uti-hajlektalanszallo-tobb-mint-800-alairast-gyujtottek-5009812/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ertekesitenek-a-szombathelyi-hajlektalanszallot-az-egykori-sportteleppel-egyutt-4900459/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mmik-a-varos-fonixmadara-a-feltamadasa-a-helyreallitasra-kapott-600-millio-forinttal-kezdodik-4641136/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában