Frissen Vasból

2021.07.14. 18:00

A Rába vízén a bohém betyárok

Népszerű a rábai vízitúrázás, sokan választják az aktív kikapcsolódának ezt a formáját. Néhány napot a folyón töltött a népszerű Bohemian Betyars zenekar is. A fővárosi zenészcsapat nagyobb társasággal evezte végig a Körmend-Rábahídvég közötti, közel 30 kilométeres szakaszt.

Tóth Judit

Nem profi, de nem is teljesen kezdő vízitúrázó csapat a Bohemian Betyars zenekar. Két éve egy hirtelen ötlettől vezérelve a tagok elmentek a Mosoni-Dunára, ez volt az első vízi kalandjuk. Tavaly már bátrabbak voltak, így esett a választás a Rábára, amely annyira megtetszett a zenész társaságnak, hogy idén ismételtek. A Mosoni-Duna után nehezebb vizet akartunk kipróbálni, ezért jöttünk most már második éve a Rábára.

A zenekari tagok – mondjuk úgy – kevésbé tapasztaltak, de a baráti társaságban azért van pár jobb kenus. Tizennyolcan szálltunk vízre, Körmendről indultunk és Rábahídvégen fejeztük be a túrát. Nagyon szép és vadregényes ez a rész, különösen Molnaszecsődtől. Az idén elég alacsony volt a vízállás, lassabban haladtunk, de ez nem volt probléma, hiszen most nem siettünk sehová, ezt a pár napot erre szántuk – mondta Fehér Gábor basszusgitáros.

A zenekar amúgy nagyon elfoglalt, júliusban minden hétvégén koncertezik, augusztusban pedig bejön még pluszban pár hétköznapi program is. Bár nehéz volt összeegyeztetni a közös evezést, a tervek szerint jövőre is jönnek. Nagyon megszerettük a Rábát, jó volt a kempingezés, sokat segítettek a körmendi bárkások, ezért a következő nyáron sem hagyjuk ki a túrát. De az is lehet, hogy elkalandozunk a Szigetközbe vagy nemzetközi vizekre is kimerészkedünk – vázolta a vízitúrás terveket a zenekari tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában