Frissen Vasból

2021.07.25. 20:06

Búcsúlevelet hátrahagyva tűnt el a kisrákosi nő, kutyákkal eredtek a nyomába

Alapítványi táboruk első napján kaptak riasztást a Mantrailing Akadémia Alapítvány (MAA) vasi önkéntesei. Kisrákosról tűnt el egy nő kedd hajnalban.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Nemrég írtunk Mézes Pálról és a feleségéről, Mézesné Szabó Katalinról, akik szabadidejükben kutyás személykövetéssel foglalkoznak. Speciálisan kiképzett magyar vizsláikkal, Dióval és Barkával a MAA önkéntesei. Ezúttal országos mentőkutyás oktatótáboruk első napján kaptak riasztást a vasi önkéntesek. Amint az alapítványi honlapon szerepel: egy vasi család kérte segítségüket hozzátartozójuk, egy 48 éves nő eltűnésével kapcsolatban, aki a hajnali órákban, hiányos ruházatban, búcsúüzenetet hát­rahagyva távozott kisrákosi otthonából, és azóta nem adott magáról életjelet.

Az MAA csapatának öt önkéntese két kutyával délután fél 2-kor érkezett a megadott címre, megkezdték az információgyűjtést és a szagrögzítést. A helyszínre érkező rendőrségi nyomkövető kutyavezetővel együttműködve, a mantrailinges kutyák a rendőrségi nyomkövető kutyát váltva dolgoztak a nyom felderítésén. A két mantrailinges kutya a települést elhagyva, azonos irányt mutatva, csaknem két kilométeren át határozottan követte az eltűnt nyomát a közeli erdőn keresztül, majd Diót kisebb áramütés érte egy villanypásztorral elkerített területen. A kutya nem szenvedett sérülést, ment tovább a nyomon, mesélte Pál.

Az eset szerencsésen végződött, délután jött a hír, hogy a nőt egy 10 kilométerre lévő településen – a kutyák által jelzett irányban – épségben, kissé zavart állapotban megtalálták.

Kiemelt képünkön: Mézes Pál kutyája, Dió (jobbról) a rendőrségi nyomkövető kutyát váltva dolgozott a nyom felderítésén

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kutyas-szemelykovetes-azert-dolgoznak-onkenteskent-hogy-eleteket-mentsenek-4594876/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában