Frissen Vasból

2021.07.29. 16:00

Erzsébet-táborban töltődnek a vépi gyerekek

Ahogy tavaly, úgy az idén is július utolsó és augusztus első két hetében várja a 6–12 éves vépi gyerekeket a napközis Erzsébet- tábor. Kedden a dél előtti pörgős, vidám zumba után délután kézműves- foglalkozások közül választhattak.

Tóth Kata

A nyitónap reggele a harmincnál több táborozó számára ismerkedéssel telt. Délután Takács Dóri óvodapedagógus fejlesztő foglalkozásán az Oroszlánkirály meséjét dolgozták fel játékos-mozgásos módon.

Kedden reggel Horváth Ádámmal zumbázhattak – a tánctanár-koreográfus régi ismerős Vépen, mindhárom héten ellátogat a táborba. Délután a kézműveskedésnél a kötélverést, a japán fonást, a gyöngyfűzést is kipróbálták, de készültek kakasok papírtányérból tenyérlenyomattal. A szerda soproni kirándulást hozott: akiket kedden kérdeztünk, alig várták, hogy buszra szálljanak. A Macskakő Gyermekmúzeum látogatását és interaktív foglalkozást ígért a program. Utána a Lőverek elvarázsolt erdei útja, a Boszorkány meseösvény következett.

Ma a Szombathely és Járása EFI gyógytornásza, Rettegi Anita tart mozgásos órát, délután Albert Zsuzsánna érkezik meseterápiás foglalkozásra. Pénteken madarásznak a táborlakók a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa, Koszorús Péter vezetésével, délután az elmaradhatatlan tűzoltó autó-bemutató lesz a program: a játszóteret is jól megöntözhetik a sugárcsővel. A foci, a trambulin, az óriás fakockák és a sakk figurák egész héten népszerűek a kultúrház udvarán – ezt is megtudtuk Iszakné Koszorús Judit táborvezetőtől.

Kiemelt képünkön: Papírtányérból készített kakast Tancsics Fanni, Vigh Nilla Zorka, Katona Jázmin, Császár Eliza és Katona Zétény Tancsics Anna segédletével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában