Frissen Vasból

2021.07.22. 07:00

Felvételi: ma hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat – Vasi diáknál is érdeklődtünk

Az utóbbi években egyre nagyobb divat lett az egyetemi ponthatárok kihirdetését váró bulik megszervezése, ahol a diákok együtt örülhetnek annak, hogy felvételt nyertek az egyetemre. Egy felsőoktatási intézménybe készülő diákot kérdeztünk, ő hogyan készül a ponthatárok mai kihirdetésére.

Polgár Patrícia

Idén július 22-én határozzák meg a ponthatárokat a jelentkezők által elért felvételi össz- pontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével – írja az Eduline.hu.

A portál emlékeztet: az Oktatási Hivatal mindenkinek elküldi a besorolási döntést, erről pedig e-mailben értesítenek mindenkit legkésőbb augusztus 5-éig. A besorolási döntésben megállapítják, hogy – a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül – melyik szakon érték el a jelentkezők felvételhez szükséges ponthatárt.

Lengyel Klaudia Győrbe, a Széchenyi Egyetem tanítói szakára jelentkezett. A 18 éves jákfai lány a tavalyi minimumpontokhoz képest jóval többet szerzett, így nyugodtan várja a ponthatárok mai kihirdetését. Bár az egyetem bulival készül az izgatott diákok számára, Klaudia erre nem megy el, ugyanis másnap dolgozik. Úgy tervezi, elsőként a szüleivel osztja majd meg a hírt, barátaival videochates kapcsolatban lesz a kihirdetés időpontjában. Aztán persze, ha majd mind együtt tudnak lenni, személyesen is megünneplik a reményeik szerint sikeres felvételit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában