Frissen Vasból

2021.07.30. 13:55

Három év börtönre ítélték az azeri embercsempészt, akit Vátnál kapcsoltak le a rendőrök

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év börtönre és 6 év kiutasításra egy azeri állampolgárt – számolt be hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

A terhelt 2021. július 27-én 14 óra körül Budapesten 4 fő török – Magyarország területére meg nem engedett módon belépett – személyt vett fel Opel Astra típusú személygépkocsijába azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, így nyújtva segítséget nekik a határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez. A terhelt által vezetett gépkocsit 2021. július 27-én 23.15 óra körül Vát térségében, a 86. számú főúton közúti ellenőrzés alá vonták, majd a terheltet és a török migránsokat, akik Schengeni tagállam által kiállított érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, előállították. A terhelt által szállított személyek célja a Csehországba, majd onnan Németország területére való eljutás volt.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában