Frissen Vasból

2021.07.18. 20:00

Öt és fél évesen hős, gyilkosság Náraiban, soha véget nem érő balhé – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotónk szerdán a helyszínről

Fotó: Cseh Gábor

Öt és fél éves kisfiú hívta a 112-t – A szombathelyi hívásfogadó központból küldték a segítséget

Öt és fél éves kisfiú, Noel hívta a 112-t, és kérte a mentők segítségét, mert édesanyja rosszul lett és elájult a melegben. Az eset vasárnap délután, a Tolna megyei Hőgyészen történt. A hívás a Szombathelyi Hívásfogadó Központba futott be. A rendőrség közzétette a hívás hangfelvételét. A történetről ITT írtunk részletesen! A hős Noel elmesélte, hogyan mentette meg várandós édesanyját. Az erről szóló cikkünket pedig ITT találja!

Gyilkosság történt Náraiban

Holtan találtak otthonában egy idős, nyolcvan év körüli férfit szerdán reggel – kaptuk a hírt. A helyszínen aztán gyorsan kiderült, nem egyszerű halálesetről van szó, a férfi emberölés áldozata lett, Laci bácsival – mert így hívták az áldozatot – minden bizonnyal felesége, Marika néni végzett, harmadik személy szerepe állítólag nem merült fel. Hogy pontosan hogyan, és mikor történt a gyilkosság, nem tudjuk, de hogy Laci bácsi éjfélkor még élt, az a szomszédok szerint egészen biztos, akkor ugyanis még hangoskodás szűrődött ki a házból. A helyszínelés részleteiről ITT és ITT írtunk. Csütörtökön újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban. Erről ITT olvashat!

Fotónk szerdán a helyszínen készült
Fotó: Cseh Gábor

Egy hónapra letartóztatták Marika nénit, aki a gyanú szerint úgy megverte szerdán hajnalban férjét, Laci bácsit, hogy az meghalt. Az asszony ártatlanságát hangsúlyozta és fellebbezett a döntés ellen. Ott voltunk a tárgyaláson, amelyről ITT írtunk részletesen.

Olvasói panasz: továbbra is fortyognak az indulatok a szombathelyi társasházban

Ismét áll a bál a megyeszékhelyen, a Dr. Szabolcs Zoltán utca 1. szám alatti társasházban. Újra megkeresték szerkesztőségünket: azzal, hogy a kötekedő megverte az egyik lakót, aki emiatt nem mert a házba visszamenni. Teljes cikkünket a témában ITT találja!

Történelmi csúcsot dönthetnek az üzemanyagárak – Szombathelyi benzinkúton érdeklődtünk

Utánajártunk, hogy miért van lassan történelmi csúcson az üzemanyagok ára. ITT írunk arról, hogy mit tudtunk meg!

Az ellenőr a konyhát, mi pedig az ételt teszteltük le Vasszécsenyben

Vasban 2021-ben már vagy egy tucat helyet ellenőriztek. Hiába van szünet a suliban, a konyhák működnek, így aztán mi is kedvet kaptunk a menzázáshoz. Az ellenőr mindent letesztelt a konyhán, csak az ételt nem, mi viszont csak az ízekre figyeltünk. Frankfurti levest és krumplistésztát kaptunk a vasszécsenyi menzán. Tapasztalatainkról ITT írtunk!

Hegyekben áll a gumi egy köcski lakatlan ház udvarán

Olvasói megkeresést kaptunk, miszerint a falu egyik házánál áldatlan állapotok uralkodnak, a tulajdonosok ugyanis az udvarukban veszélyes hulladékot, használt autógumikat és kibelezett hűtőket, tv-ket halmoznak fel. A környéken élők attól félnek, hogy a több méter magas gumihalom egyszer begyullad és leégnek a szomszédos házak is. Teljes cikkünket ITT találja!

Ez a látvány fogadott minket, amikor benéztünk a kapun
Fotó: Cseh Gábor

Tovább fejlődhet Észak-Vas megye

Útfelújítások Kőszegpatytól Söptén át Vasasszonyfáig. Kormányzati támogatásból több mellékút fejlesztése valósul meg a Észak-Vas megyében. A beruházások részleteiről ITT olvashat!

Brutális szigorítás jön, a gyorshajtók autóját is lefoglalhatják Ausztriában

Megszavazta az osztrák parlament a gyorshajtásokra vonatkozó szabályok szigorítását. A részletekről ITT írtunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában