Frissen Vasból

2021.07.07. 16:00

„Sajnálom, de én nem látok, a vakvezető kutyám pedig nem tud olvasni” – látássérült férfi kálváriája a soproni busszal

Szomorúan kereste meg a Kisalföldet nagylózsi Olvasójuk, Gyetvai Pál. A százszázalékos látássérült férfi egy júniusi napon hiába várt a soproni autóbusz-pályaudvaron, lemaradt a járatáról.

kisalfold.hu

Gyetvai Pál busszal jár dolgozni Nagylózsról Sopronba.

Fotó: Szalay Károly

A nagylózsi busz meghibásodott, ezért helyettesítő buszt indítottak, ami Gyetvai Pál elmondása szerint tájékoztatás és segítségnyújtás nélkül otthagyta a pályaudvaron, hiába állt a megszokott kocsiállásnál. Emiatt jóval később térhetett haza, így szóvá tette problémáját, de úgy érezte, hogy őt hibáztatták, amiért lemaradt a járatról – írja a kisalfold.hu.

– Sajnálom, de én nem látok, a vakvezető kutyám pedig nem tud olvasni – mondta elkeseredetten Pál. A Nagylózs–Sopron között közlekedő járat meghibásodása miatt valóban másik buszt állítottak forgalomba. A járat a 17.20-as indulást megelőzően 3 perccel állt be az induló kocsiállásra.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste a Volánbusz Zrt.-t, akik válaszukban megírták az eset körülményeit. A vállalat szerint a hangos utastájékoztatás végig működött, az indulásig háromszor – indulás előtt tíz perccel, öt perccel és közvetlenül az indulás előtt is – tájékoztatta az utasokat, hogy a busz a hármas kocsiállásról indul Nagylózsra.

Az autóbuszra senki nem szállt fel és senki nem jelzett utazási szándékot sem. A Volánbusz Zrt. kéri az utasokat, hogy kérdés esetén forduljanak a társaság munkatársaihoz, akik minden esetben készségesen állnak az utasok rendelkezésére. Hozzátették, őszintén sajnálják, hogy utasukat kellemetlenség érte.

Gyetvai Pál busszal jár dolgozni Nagylózsról Sopronba. Fotó: Szalay Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában