Frissen Vasból

2021.08.21. 07:00

Csaknem félmillió forintos adomány a Markusovszky-kórház gyermekosztályának – fotók

Majdnem félmillió forint értékű adományhoz jutott a Markusovszky-kórház gyermekosztálya az országos jótékonysági vadászat révén. Az eszközátadót csütörtökön tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

20210819 Dr. Csákváry Violetta osztályvezető, Fejes László és Rózsás György Győr-Moson-Sopron megyei koordinátor, Markusovszky kórház gyerekosztálya adományt kapott a jótékonysági vadászatból, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Öt véroxigénszintet és pulzusszámot mutató készülékkel, két digitális mérleggel, illetve két elektromos mellszívóval gazdagodott a Markusovszky-kórház gyermekosztálya. Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos elmondta: hasznos, a mindennapi munkát megkönnyítő eszközök ezek, hálásak a lehetőségért.

Az Országos Jótékonysági Vadászat KNKft.-t azzal a céllal alapították, hogy minden év december 27-én megszervezze azokat a jótékonysági vadászatokat, amelyek bevételeit hiánypótló eszközök beszerzésére fordíthatják a megyei gyermek­osztályok – mondta el Fejes László ügyvezető igazgató. Szólt arról is, tavaly a koronavírus-járvány megnehezítette a munkájukat, Vas megyében nem is tudták megrendezni az eseményt. De Rózsás György Győr-Moson-Sopron megyei koordinátor nagyvonalúságának köszönhetően ide is jutott adomány.

2013 és 2020 között összesen 82 millió forintnyi orvosi eszközt adományoztak az ország 19 kórházának, és ezáltal csaknem 40 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá – hangsúlyozta Fejes László, aki reméli, a jövőben is megrendezik a jótékonysági vadászatot és visszatérő vendégei lesznek a Markusovszky-kórháznak is.

Kiemelt képünkön: Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos vette át az adományt Fejes Lászlótól és Rózsás Györgytől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában