Frissen Vasból

2021.08.11. 17:30

Négyféle támogatást nyertek – Pecöltől Alsószölnökig több vasi településen örülhetnek

Kihirdették a Magyar falu program négy pályázatának nyerteseit. Pecöltől Alsószölnökig több településen örülhetnek a támogatásnak.

Vas Népe

Az orvosi eszközök beszerzésére Kissomlyó, Pácsony, Pecöl, Pecöl–Kenéz–Megyehíd önkormányzati társulás, Rönök, Rum, Vasszécseny, Zsennye nyert támogatást, összesen 14 265 643 forint értékben. A térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt örömét fejezte ki, hogy az orvosi eszközöket igénylők kérései szinte száz százalékban teljesültek, hiszen – mint mondta – az egészség a legfontosabb.

Önkormányzati járdaépítésekhez és -felújításokhoz Egervölgy, Ják, Kenéz, Rábagyarmat, Sótony, Vasszécseny kapott anyagtámogatást, összesen 29 953 793 forintnyit. Az ország­gyűlési képviselő kifejtette: járdára a vállalkozó szellemű önkormányzatok pályáztak sikerrel, itt ugyanis önerőt kell hozzátenni, hogy szakembereket alkalmazhassanak, hiszen a támogatást az anyagköltségre kapják.

Tanya- és falugondnoki buszokra a térségből Csipkerek, Halogy, Nemesrempehollós, Vasalja nyert, összesen 59 923 712 forint támogatást. Kommunális eszközök beszerzésére Alsószölnök, Daraboshegy, Felsőjánosfa, Kemeneskápolna, Kerkáskápolna, Molnaszecsőd, Püspökmolnári, Sárfimizdó kapott összesen 65 946 566 forint támogatást.

A legnagyobb igény a közterület-karbantartó eszközökre és a falubuszokra mutatkozott. Az elmúlt hónapok, évek soha nem látott pályázati eredményei igazolják, támogatásai mutatják, hogy a nem túl távoli jövőben mindenki sorra kerül – mondta V. Németh Zsolt, azt is hozzátéve, hogy örvendetes módon „fogynak” a közfoglalkoztatottak, és ennek arányában van szükség professzionálisabb közterület-karbantartó eszközökre, kiváltva az élő munkaerőt.

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalon is megosztotta a Magyar falu program nyerteseinek listáját. A kommentelők egyike a köszönetnyilvánítások között kifejtette: „Ilyen komoly támogatásokat még nem kaptak kistelepülések hazánkban, mint most. Köszönet Orbán Viktor kormányának, hogy fontosnak tartja a vidék fejlesztését és V. Németh Zsoltnak a támogatásért. Még sokáig számítunk rá, hogy ő képviselje térségünket az Országgyűlésben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában