átadás-átvétel

2021.08.24. 18:15

Sportkomplexum: kifizette az állam a szombathelyi önkormányzatnak a 66,5 millió forintot

Augusztus 24-én kedden, vagyis határidőn belül kifizette a Nemzeti Sportközpontok a szombathelyi önkormányzat részére azt a 66,5 millió forintot, aminek teljesítését a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft. átvételekor vállalta a társaság – értesült a Vas Népe.

VN

A Haladás Sportkomplexum üzemeltetése volt a központi téma Fotó: Unger Tamás

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk, a Haladás Sportkomplexum működtetését az önkormányzattól a magyar állam átvette – az MNV Zrt. és a szombathelyi önkormányzat közötti megállapodást a közgyűlési jóváhagyó döntés után, június 25-én írták alá a felek. Majd a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft. társasági részesedése a Nemzeti Sportközpontokhoz került. Ez utóbbi teljesítette határidőn belül, augusztus 24-én a szombathelyi önkormányzatnak járó 66,5 millió forint kifizetését.

Az öszeg több tételből tevődött össze: egyrészt a szombathelyi önkormányzat korábban tagi kölcsönt (45 millió forintot) nyújtott a társaság számára, másrészt építményadó- (15,7 millió forint) és iparűzésiadó-fizetési kötelezettsége (5,9 millió forint) is keletkezett, amit most a magyar állam rendezett.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-haladas-sportkomplexum-tobbet-erdemel-tulajdonosvaltasrol-szerzodesekrol-tervekrol-kerdeztuk-a-regi-uj-igazgatot-4614778/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában