Frissen Vasból

2021.09.05. 20:00

Autósüldözés, tökfesztivál, kiégett padlástér és Ekler Luca aranyérme – Ez történt az elmúlt héten Vas megyében

Lemaradt netán az elmúlt hét nap fontosabb Vas megyei eseményeiről? Most bepótolhatja!

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Autósüldözés Szombathelynél: rendőrautóval ütközött és felborult egy embercsempész teli furgonja

Többen megsérültek a szombathelyi balesetben, a furgonban több mint harminc illegálisan az országban tartózkodó utazott.

A magyar rendszámú Iveco kisteherautót úgy tudjuk, hogy egy szerb férfi vezette, aki az M86-os úton Szombathely irányába haladva a rendőrök jelzésére nem állt meg, hanem gyorsított. A rendőrök információink szerint kilométereken keresztül követték a járművet, míg végül az Iveco Szombathely határában az egyik Skoda rendőrautó oldalának ütközött, majd a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és a menetirány szerinti jobb oldali mély árokba hajtott éppen elkerülve egy lámpaoszlopot. Az autósüldözésről bővebben ITT tájékozódhat.

Fotó: Horváth Balázs

Egy év kihagyás után újra megrendezik az őrségi tökfesztivált

A jövő hétvégén – szeptember 11–12-én – egy év kihagyás után újra megrendezik az őrségi tökfesztivált.

A megszokott időponthoz képest két héttel korábban tartják meg a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által 2004-ben hagyományteremtő céllal elindított egynapos program ma már egy egész hétvégét kitölt, és Őriszentpéteren, Magyarszombatfán, Nagyrákoson és Szalafőn is lesznek programok. További részletekről ITT tájékozódhat.

Vágányfektetés világszínvonalon a Kőszeg–Szombathely-vasútvonalon

Új francia gépeket vásárolt és állított rendszerbe a Homlok Zrt. A technológiát, melyet a Kőszeg–Szombathely-vasútvonal felújításán alkalmaznak először a vasúti pálya bontásán és építésén a nagyvasúti hálózaton, kedden mutatták be.

Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében a kormány vasútépítési, -fejlesztési politikájáról beszélt: 2010 óta jelentős erőforrásokat biztosítanak a kötöttpályás infrastruktúra és járműállomány korszerűsítésére. A következő 10-15 évben 6 ezermilliárd forintot szánnak az ágazat megújítására. Mint mondta, a vasútprogram rendkívüli mértékű megrendelésállományt teremt. Az erről szóló cikkünk ITT érhető el.

Nem volt esély: kiégett a padlástér Szombathelyen, a Kisfaludy utcában – A családfő a tetőn át menekült a tűzből

Teljesen kiégett egy ház legfelső szintje, a családfő próbálta eloltani a tüzet, de nem járt sikerrel, az életét az mentette meg, hogy ki tudott mászni a tetőre.

Tűz ütött ki egy Kisfaludy utcai sorház padlásterében hétfőn hajnalban. A szülők szerencsére még ébren voltak, mikor megtörtént a baj, így a gyerekeket épségben kimenekítették, de ők maguk megsérültek, miközben próbálták megfékezni a lángokat. Mindezt az érintettektől tudjuk, ugyanis Pásti Brigitta és Böröck Roland beengedett minket lakhatatlanná vált otthonukba. A padlón még hoszszú órákkal az oltás után is több centiméteres víz áll, ezen gázolunk keresztül az átható füstszagban, hogy bejárjuk ugyanazt az utat, amit alig nyolc órával korábban Brigitta és Roland is megtett, eleinte hogy kiderítsék, mi történt, aztán pedig hogy megmentsék a házukat. A kiégett padlástérről szóló beszámolónkat ITT olvashatja.

Fotó: Cseh Gábor

Paralimpia 2020: Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban

Saját világcsúcsát megjavítva aranyérmet nyert Ekler Luca kedden távolugrásban, a T38-as kategóriában a tokiói paralimpián.

A T38-as kategória magyar indulója világ- és Európa-bajnokként vágott neki második számának az után, hogy szombaton negyedik lett 100 méteres síkfutásban. Már elsőre megjavította saját, 5,51-es világcsúcsát, 5,60 métert ugrott, ezzel nagy fölénnyel vezetett. Második kísérlete érvénytelen volt, harmadikra ismét javított a rekordon, 5,63-at ért el, majd két rontott kísérlet, illetve egy félig kivitelezett, 4,00 méterrel beírt ugrás következett. Magabiztos sikerét egyik ellenfele sem veszélyeztette. Még részletesebben ITT számoltunk be az aranyéremről. IDE kattinva pedig az Ekler-család reakcióját olvashatják.

Négy autó ütközött össze Szombathelyen, lezárták a Brenner körutat – fotók

Csütörtökön kora este egy Ford személyautó akart kijárni Szombathelyen, a Brenner Tóbiás körút szélén lévő egyik parkolóból, de a sofőr nem vette észre a mögüle érkező Suzuki személyautót.

Fotó: Horváth Balázs

A Suzuki vezetője fékezett, majd több mint húsz méteres guminyomot hagyva maga után a Fordnak csapódott, amit egy parkoló Volvonak lökött. Szemből ugyanekkor egy másik Ford érkezett, ennek a vezetője megpróbált az út szélére húzódni és vészfékezni, de nem tudta elkerülni az ütközést a Suzukival. A baleset további részleteiről ITT számoltunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában