Frissen Vasból

2021.09.14. 07:00

Ferkovics Józsefnek a 60. születésnapja alkalmából nyílt tárlata Szombathelyen – fotók

A sportház galériáján nyílt tárlat a 60 éves Ferkovics József képzőművész születésnapja alkalmából.

Merklin Tímea

Ferkovics József képzőművész és Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár a kiállításmegnyitón

Fotó: Cseh Gábor

Köszöntötte a művészt Horváth Zoltán igazgató és Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, aki kiemelte: Ferkovics József nemcsak képeket, de közösséget is alkot, van ereje kapcsolatokat szőni is. Jól megfér benne a magyar és a roma identitás, és továbbadja a kulturális értékeket, amiket képvisel.

Ferkovics József képzőművész és Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár a kiállításmegnyitón
Fotó: Cseh Gábor

Dr. Kondora Bálint megyei alelnök Majthényi László megyei elnök baráti üdvözletét hozta, és Ferkovics József több évtizedes grafikusi és festőművészi munkájáért a Vas Megyei Közgyűlés elnökének emlékérmét adományozta. Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere a város oklevelét hozta a 60. születésnap alkalmából.

Dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője régi barátként köszöntötte az alkotót, aki Vas megyében külön pályát futott be: itt vált bölcs művésszé, nagy festővé, és megmaradt igaz embernek. Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatója Ferkovics József előkészületben lévő könyvéről beszélt, amit a Szülőföld Könyvkiadó gondoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában