Frissen Vasból

2021.09.17. 10:30

Hamis számlák tömkelege a szombathelyi cégnél, ezzel 23 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek

A Szombathelyi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett adócsalás bűntette miatt emelt vádat – mások mellett – az ellen a két férfi ellen, akik valótlan tartalmú számlákat szereztek be és szerepeltettek egy cég adóbevallásában, és ezzel 23 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek 2017-2019 években – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

A fotó apropója a Szombathely környéki ereszes csalás ehhez készített illusztrációt Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

A vádirat szerint az egyik vádlott megállapodott az adóbevallást benyújtó, szombathelyi székhelyű gazdasági társaság tényleges irányítását végző vádlottal abban, hogy meg nem történt gazdasági eseményekről kiállított számlákat fog beszerezni a részére a céget terhelő általános forgalmi adó csökkentése érdekében.

A vádlott 141 darab valótlan számlát szerzett be, részben a közreműködésével alapított, tényleges gazdasági tevékenységet nem végző cégektől.

A valótlan adóbevallásokat benyújtó céget irányító vádlott megtérített 8,5 millió forintot a költségvetést ért kárból.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a kárt részben megtérítő vádlottal szemben felfüggesztett, társával szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában