Frissen Vasból

2021.09.21. 17:30

Háromszázmillió forintot nyert Jánosháza önkormányzata a csapadékvíz-elvezetés javítására

Háromszázmillió forintot nyert Jánosháza önkormányzata a csapadékvíz-elvezetés javítására. Több kilométernyi szakaszt igyekeznek kijavítani a támogatásból

Bakos Ágnes

– Jánosháza egészében 1 milliárd 200 millió forint lenne a csapadékvíz-elvezetés javítása – számolt be Kiss András polgármester. A városban sok a fedett, zárt rendszerű szakasz, vagyis ahol nem nyílt árok vezeti el a csapadékot. Több ponton is felújításra szorul a rendszer, egy részét tudják megoldani a településfejlesztési forrásból.

– Mederlapok lesznek, nem vályúk, a kocsibejárókat, ahol kell, szintezik – mondta a munkáról. És úgy fogalmazott, „ahány utca belefér”, annyi területen dolgoznak. Hogy pontosan melyik szakaszokra, mely utcákra lesz elegendő a 300 millió forint, azt nem merte sorolni a polgármester, hiszen terveik vannak, ez a munka is kiszolgáltatott az építőipari árak változásának.

A Mosó-ároknál mutatta a javítandókat, a Hunyadi utcától lefelé idáig mindenképpen szeretnék kiviteleztetni a renoválást. Az „alapozás” folyik, hiszen a szerződés, a beszerzések vannak soron, legjobb esetben a jövő év végén zárulhat a tényleges munka, arra lesz biztonságosabb Jánosháza csapadékvíz-elvezetése.

Kiemelt képünkön: Kiss András, Jánosháza polgármestere a Mosó-ároknál mutatja a javítandókat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában