Frissen Vasból

2021.09.19. 20:39

Kinyílt a megújult oladi templom kapuja – fotók

Székely János megyés püspök vasárnap délután ünnepi szentmisén megáldotta a kívül-belül megújult oladi Szentháromság-templomot. A beruházás az állam és a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával, valamint a helybeliek adományaiból valósult meg.

Cseh-Egyed Bernadett

20210919 Átadták a felújíott Oladi templomot, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az idén 225 éves templomépület felújítása több évvel ezelőtt kezdődött: korábban szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, megújult a tető, új színt kapott a homlokzat. Múlt év szeptemberében megkezdődtek a belső munkálatok is: a már omladozó falakat helyreállították, a mennyezeti szekkókat újrafestették. Vasárnap délután Székely János megáldotta az épületet, a híveket pedig arra kérte, maradjanak hűségesek az egyházhoz.

Gaál Sándor plébános köszöntötte a vendégeket, és külön köszönetet mondott Hende Csaba országgyűlési képviselőnek és Puskás Tivadarnak, Szombathely korábbi polgármesterének.

– Sok személyes és családi emlék fűz az oladi templomhoz, ezek közül az egyik az, hogy itt ministráltam. A templom a keresztény hit szimbóluma, amely mind Oladot, mind Magyarországot megtartotta az elmúlt ezer esztendőben. Az ünnep kapcsán mindenkit arra kérek, maradjon hűséges mindahhoz, amit az oladi és más keresztény templomaink jelképeznek – fogalmazott lapunknak Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában