Frissen Vasból

2021.09.24. 07:00

Miniszteri keretből épülhet a séi óvoda, elkezdődtek a munkálatok

Elkezdődött az új óvoda építése Sében. A beruházáshoz 250 millió forintot dr. Gulyás Gergely miniszteri keretéből ajánlott fel a Vas megyei település számára, miután dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a támogatását kérte. A politikai lobbi eredményes volt, hiszen már épül a kétcsoportos óvoda lábazata a közösségi ház mögött.

Tömböly Ágnes

A séiek nagy álma teljesülhet, hiszen a tervek szerint jövő ősszel már helyben várja óvoda a legkisebb gyerekeket. Most naponta ötven óvodást visznek Szombathelyre a településről, és óriási az igény az intézményre – tudtuk meg a beruházásnál tartott sajtótájékoztatón Nagy Róberttől, a település polgármesterétől.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője azzal kezdte: – Az érdem elsősorban dr. Gulyás Gergely kancelláriaminiszteré, hiszen az a 250 millió forint, ami erre az óvodára jutott, miniszteri keretből való. Hozzátette: – Rendkívül szokatlan, hogy a kancelláriaminiszter a keretéből Sében óvodaépítést támogat, ennek pedig egy oka van, hogy megkértem a támogatásra, miután Sé a szívem csücske – fogalmazott dr. Hende Csaba, aki séi családi kötődéséről is beszélt.

– Öröm, hogy a kormány elmúlt évtizedes családpolitikája hatalmas eredményeket hozott: nőtt a házasságkötések száma, csökkent a válásoké, és emelkedett a születésszám. Ez tükröződik a választókerületben is. Ezért vált elkerülhetetlenül szükségessé a séi óvoda megépítése, a nar- dai újraindítása, a nárai óvoda bővítése, a pornóapáti, a vaskeresztesi és balogunyomi óvodák felújítása, valamint Bucsuban 200 millió forintból a bölcsőde építése – összegzett dr. Hende Csaba, hozzátéve: – Nem a politika dolga, hogy a leendő anyákat rábeszélje a gyerekvállalásra, de az igenis a politika feladata, hogy mindehhez a feltételeket megteremtse. A parlamenti képviselő itt utalt azokra a kormányzati intézkedésekre, amelyekkel a családokat támogatták.

– Egy 26x32 méteres befogadó méretű, akadálymentesített épület készül, amire 18 napelem is kerül – erről már Rácz Elemér, a kivitelező cég ügyvezetője beszélt. Tornaszobát, a Magyar Falu programból kültéri játszóparkot is kialakítanak, de új parkolók is lesznek.

– Bízunk abban, hogy 2022 őszén már megnyithatja kapuit az óvoda, és azt birtokba vehetik a lurkók – ezt Nagy Róberttől tudtuk meg. A polgármester emlékeztetett a Sé–Szombathely-kerékpárút átadására és arra, hogy éppen felújítják az önkormányzati hivatalt. Utóbbit a közeljövőben ugyancsak avathatják majd. Emellett egy uniós projektben a csapadékvíz-elvezetési rendszer tervezése is megkezdődhetett – ezeknél a fejlesztéseknél ugyancsak a kormánypárti országgyűlési képviselő, dr. Hende Csaba támogató segítségét hangsúlyozta. Nagy Róbert kitért arra is: ezzel még nem ér véget a beruházások sora Sében, hiszen a Magyar falu programból 40 millió forintot nyert el az önkormányzat, ebből 2022-ben útfelújításokat végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában