Frissen Vasból

2021.09.27. 10:54

Szendrő: Ungár nem gyüttment, csak albérlő Szombathelyen – videó

Tizenötmilliárd forintos vagyonából 750 húszmillió forintos lakást vehetne Ungár Péter Szombathelyen. Ennyi pénzért a havi nettó 250 ezer forintot kereső szombathelyiek egyébként ötezer (!) évig dolgoznának – erről is beszélt dr. Szendrő-Németh Tamás vasárnap közzétett videóbejegyzésében. A civil blogger ismét tükröt tartott az ellenzéki előválasztási cirkusz résztvevőinek.

VN

Fotó: Youtube

A budai milliárdos és az éppen Szombathelyen állomásozó cirkusz plakátja előtt készített új videófelvételt dr. Szendrő-Németh Tamás, aki ezúttal sem kímélte az ellenzéki előválasztási cirkusz politikusait.

- A gyüttment azt jelentené, hogy valaki nem Szombathelyen született, és ide költözött, itt él a családjával – tájékoztatta a szó jelentéséről a civil blogger Ungár Pétert, aki többször tette szóvá: tudja, hogy ő Szombathelyen mindig csak „gyüttment” lesz. Szendrő rámutatott: Ungár 15 milliárd forintos vagyonában 750 húszmillió forintos lakást tudott volna venni Szombathelyen. Mégsem tette. Azok a szombathelyiek, akik szorgalmas munkával havi nettó 250 ezer forintot keresnek (például a polgármesteri hivatalban), ennyi pénzért az emberi civilizáció kezdete óta, ötezer évig dolgoznának, miközben Ungár „egy napot sem dolgozott”.

Lapunk is beszámolt arról, hogy miközben a budai milliárdos több helyen hivatkozott szombathelyi lakására, az előválasztáson leadott vagyonnyilatkozatából kiderült: nincsen a vasi megyeszékhelyen ingatlanja. A politikus ezt azzal hárította: egy lakást bérel a városban.

A kukába kerülő szórólapok mellett a várost elárasztották plakátokkal – értékelte a „zöldpolitikus” kampánytevékenységét Szendrő, aki utalt arra is, valamit nem bizonygatni kell, hanem egyszerűen meg kell mutatni.

A civil blogger Czeglédy Csaba egy nyilatkozatára is reagált, mi szerint kampányát a családja támogatja. Dr. Szendrő-Németh Tamás emlékeztetett: a budapesti DK-s vezetésű önkormányzatok számos megbízást adtak Czeglédy ügyvédi irodájának, ahol az ügyvédi feladatokat – miután a Vas Megyei Ügyvédi Kamara a tevékenység végzése alól felfüggesztette – hozzátartozója látja el. A bloggertől megtudtuk azt is, hogy az 50 millió forintos ügyvédi megbízási szerződéseket „a transzparencia jegyében” 10 évre titkosították. „Ennyit a demokrácia-felfogásotokról” – summázta a blogger.

Koczka Tibor – akit a DK frakció fogadna be, ha parlamentbe jutna – indulása Czeglédynek kedvez, aki ezek szerint „nagyon jól elvan” a volt fideszes alpolgármesterekkel: Koczka Tiborral, Marton Zsolttal és Molnár Miklóssal – erről is kifejtette véleményét Szendrő.

A civil blogger azt a kérdést is feszegette, hogy az éppen Momentumban politizáló László Győző kire szavazhat, továbbá hogy Nemény András vajon most is olyan keményen reagálna-e, ha az előválasztást Czeglédy nyerné, mint amikor Czeglédy „a wellnessből” visszatért a szombathelyi közéletbe.

Szendrő-Németh Tamás végül a Budapest felé vezető utat jelző táblánál a szombathelyiek véleményét tolmácsolta Ungár Péternek, miszerint: csomagolhat, indul a busza.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/plakaterdo-szamithatnak-birsagra-ennek-probaltunk-utanajarni-5319545/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ungar-szombathelyi-lakasarol-kiderult-berlemeny-5262626/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/befogadja-koczkat-a-dk-5227199/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában