az egyetem új polgárai

2021.09.01. 19:37

Tanévnyitó az ELTE SEK-en – Rekordszámú hallgató jelentkezett és nyert felvételt az idén – fotók

Az egyetem és Szombathely polgáraivá fogadták tegnap az elsőéveseket az ELTE szombathelyi tanévnyitó ünnepségén, a Savaria Egyetemi Központ (SEK) rendezvényén. A Savaria moziban aranydiplomásokat is köszöntöttek. A szombathelyi kampuszra 760-an nyertek felvételt, 59-cel többen, mint a múlt évben.

Tóth Kata

Prof. dr. Borhy László akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora az elsőévesekhez szólva elmondta: életük egyik legkalandosabb utazását kezdik most meg a felsőoktatásban eltöltendő évekkel. Megerősítette: jól döntöttek, hogy az ELTE SEK-et választották, itt családias hangulatú, támogató közegbe kerültek. Emlékeztetett arra is, hogy a járványhelyzet miatt utoljára két éve tarthattak személyes jelenléttel tanévnyitó ünnepséget. A járvány miatti állandó bizonytalanság ellenére mégis sikeres tanévet tudnak maguk mögött. Az idei tanévben céljuk, hogy jelenléti oktatásban folytassák a munkát, mondta.

– Az ELTE-integráció meghatározó Szombathely városfejlődésének történetében. Nagy büszkeség, hogy beérett az elmúlt évek munkájának gyümölcse. A 2017-es integráció óta még soha nem került ennyi hallgató intézményünkbe, mint ahányan az idén szeptemberben megkezdhetik a tanévet. A szombathelyi kampuszra 760-an nyertek felvételt, 59-cel többen, mint tavaly – fogalmazott a rektor. Hozzáfűzte még: a szombathelyi felsőoktatás léte és fejlődése a régióban döntő jelentőséggel bír.

Fogadalomtétellel folytatódott az ünnepség, majd dr. Nemény András polgármester köszöntötte a gólyákat. Büszkeség tölti el, mert Magyarország vezető egyeteme meglátta a lehetőséget Szombathely városában és ide helyezte képzésének egy részét. Az egyetem akkori dolgozói jól éltek ezzel a lehetőséggel, és az újonnan érkezőkkel együtt hozták azt a magas színvonalat, amire az ELTE neve kötelez, mondta. Büszke azért is, mert az idén rekordszámú hallgató jelentkezett és nyert felvételt úgy, hogy közben a felvételi pontok száma is emelkedett. Végül jelképes kézfogással Savaria polgáraivá fogadta az elsőéveseket, akiknek azt üzente: Szombathely alkalmas lesz minden reményük beváltására.

A jelen lévő elsőévesek ezután kesztyűben és maszkot viselve az elnöki asztal előtt mind kezet fogtak Borhy László rektorral, aki ünnepélyesen az egyetem polgáraivá fogadta őket. Az ünnepségen aranyoklevelet átvevő jubileumi diplomásait is köszöntötte az ELTE SEK. Aranyoklevelet azok kaphatnak, akik ötven éve szereztek felsőfokú oklevelet. Aranydiplomát vett át tegnap Bátonyi Erzsébet Viola, dr. Csider Sándor, Cs. Szabó Mária, Halmosi Erzsébet, Hauser Miklós Péter, Hauser Miklós Péterné, Horváth Miklós, Papp Ferenc, Papp István Andrásné, Polák István, Szabó Piroska, Sztana Margit, Pallósiné dr. Toldi Márta és Wehner Tibor.

Kiemelt képen: Maszkban, szívükre tett kézzel tettek esküt az elsőévesek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában