Zárt ülés

2021.10.02. 07:00

Leváltották a Szompark ügyvezetőjét

Zárt ülésen döntött arról a szombathelyi közgyűlés: közös megegyezéssel távozik a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. eddigi ügyvezetője. A politikusok a városházán értékelték tegnap az elfogadott közgyűlési határozatokat.

Tömböly Ágnes

20210930 Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Megtudtuk, zárt ajtók mögött október 1-jétől Izer Gábort választotta a Szompark Kft. ügyvezetőjének a közgyűlés csütörtöki ülésén. Kiss Dávid korábbi ügyvezető közös megegyezéssel távozott. Horváth Soma területért felelős alpolgármester szerint 2010-ben rossz döntés született, amikor létrejött egy cég, amely azóta szinte mindig forráshiánnyal küzd. Emlékeztetett: Izer Gábor 1996-tól dolgozott a szombathelyi parkfenntartásban, így személye garancia lehet a jó működésre.

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) megköszönte Kiss Dávidnak a városért tett 11 éves szolgálatát. Beszélt annak az ingatlancsomagnak az értékesítéséről is, amit 816,4 millió forint plusz áfa kikiáltási áron ad el a város. A frakcióvezető szerint a pályázati kiírás rossz volt, annak feltételeit egyetlen piaci szereplő sem tudta volna teljesíteni. „Csak olyan tudta ezt teljesíteni, aki már jóval a kiírás megindítása előtt tájékozott volt” – fogalmazott.

Dr. Horváth Attila alpolgármester (ÉSZ) viszont arról beszélt, szerinte szándékosan rossz pályázatot adott be az egyik ajánlattevő – hangsúlyozta azt is, hogy ezzel a véleményét ismertette.

A városvezetők megismételték: két értékbecslést is kértek, a határidő miatt pedig döntenie kellett az eljárásról a közgyűlésnek. Koczka Tibor képviselő (Pro Savaria) úgy látja, nem az értékbecslők, a piaci szereplők döntik el az ingatlanok valódi értékét. Azzal, hogy egy pályázó maradt viszont elmarad a valódi licit.

Dr. László Győző alpolgármester, valamint Illés Károly és Tóth Kálmán frakcióvezető (ÉSZ) is pozitívan értékelte a központi orvosi ügyelet eddigi működését, a beszámolót egyhangúlag hagyták jóvá.

Putz Attila bizottsági elnök (ÉSZ) a civil alap 12 millió forintos keretére hívta fel a figyelmet, amiből rendezvényekre és működésre is fordíthatnak a civil szervezetek. Szólt arról is: örvendetes, hogy 2022-ben megépülhet a zanati kerékpárút. Az M86-os tervezett nyomvonala miatt településrendezési módosításokat is jóváhagyott a közgyűlés. Tóth Kálmántól megtudtuk, a Táplánszentkereszt és a bogáti városrész közötti út a beruházás után is járható lesz, ám onnan nem lehet majd felhajtani az M86-os főútra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában