Frissen Vasból

2021.10.03. 16:33

Madárles Rábapatyon: Ki korán kel, halászsast lel

Szombat dél­előtt 70-féle madárfajt figyeltek meg, akik kilátogattak a kavicsbányató körül kialakított megfigyelőpontokra. A hétvégén rendezték meg az Európai Madármegfigyelő Napokat.

GYP

Madárlesen a rábapatyi bányatónál

Fotó: Gyöngyössy Péter

Az európai madárvédelmi szervezetek 1993 óta hagyományosan október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat. Hazánkban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szombaton 48, vasárnap 30 helyszínen kínált programokat. A rábapatyi kavicsbányatónál az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a MME Vas Megyei Helyi Csoportja és Ifjúsági Tagozata három megfigyelőponton, számos távcsővel és tucatnyi szakemberrel várta az érdeklődőket. Délelőtt mintegy 120 résztvevő 70-féle madárfajt figyelt meg. A korán kelők láthatták a tó fölött átrepülő halászsast, de voltak nyári ludak, havasi partfutók, szürke cankók, sárszalonkák, pajzsos cankók, parti lilék is.

Madárlesen a rábapatyi bányatónál
Fotó: Gyöngyössy Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában