Frissen Vasból

2021.10.11. 17:00

Részeg hajóskapitány futtatott homokpadra egy kishajót a Balatonon

Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki részegen vezetett egy motorral is felszerelt vitorlás kishajót.

Origo.hu

Ezen az útvonalon haladhatott a részeg kapitány barátokkal hajója fedélzetén

Fotó: MAGYARORSZÁG ÜGYÉSZSÉGE

A vád szerint tavaly júniusban az egyik balatonfüredi kikötőben a barátait várta egy férfi. Borozott, több decit is megivott. A társaság késő délután indult útnak.

A HAJÓ VEZETÉSÉRE KÉPESÍTÉSSEL ÉS ENGEDÉLLYEL AMÚGY RENDELKEZŐ FÉRFI KÖZVETLENÜL AZ INDULÁS ELŐTT IS ALKOHOLT IVOTT.

Aztán kihajózott és a vízen is folytatta az ivást. A szakértők szerint a kapitány közepesen ittas állapotban volt, amikor a viharos időjárás miatt be kellett indítania a hajó motorját.

VÉGÜL A VÍZIRENDÉSZET MUNKATÁRSAI SZABADÍTOTTÁK KI A HAJÓT ESTE, MIVEL A BALATONLELLEI KIKÖTŐ KÖZELÉBEN HOMOKPADRA FUTOTT.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra az ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt benyújtott vádiratában a budapesti férfivel szemben pénzbüntetést és vízi járművezetéstől eltiltást indítványozott – számolt be az esetről az Origo.

A kishajó útvonalát a nyomozók rajzolták be ezen a térképén:

Ezen az útvonalon haladhatott a részeg kapitány barátokkal hajója fedélzetén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában