Frissen Vasból

2021.11.26. 10:44

Megérkezett a tél Vas megyébe – Pénteken már havazott is – fotók, videók

Megyénk több településén havazott.

vaol.hu

Fotó: Olvasó

Frissítve:

Ön is készített havas fotókat? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

15.30 – A havas Vép

Fotók: Horváth Balázs

15.20 – Kőszegen is havazott

 

15.00

Pénteken délután az addigi eső eleinte havasesőre váltott délután 2 óra körül, majd a megye nyugati része felől egyre inkább havazásra váltott át. A megye nyugati részén, a magasabban fekvő tájakon már korábban is megmaradt a hoz délutántól pedig már az alacsonyabb részeken is kezdett kifehéredni a táj. Az utakon egyelőre nem maradt meg a hó, de ahogy estefelé hűl a hőmérséklet, egyre inkább várható, hogy latyakos, havas részekkel is találkozhatnak az autósok.

Vezessenek óvatosan!

14.30

Közlekedési helyzetjelentés Szombathelyről:

14.10

Szombathely sem maradt ki a havazásból. A vasi megyeszékhelyen egész délelőtt esett az eső, az első hópelyhek csak 14 óra után érkeztek meg.

13.50

Bükön már esett annyi hó, hogy olvasónk egy kreatív fotót is tudott küldeni.

Fotó: Olvasó

13.30

Sopronból is kaptunk fotókat, ahol szintén havazott.

Fotó: kisalfold.hu/Máthé Daniella

 

13.30

A Kőszegi-hegységben, a Szent Vid felé vezető úton, ahogy a fotón is látni lehet, már egy komolyabb mennyiség esett.

Fotó: Wolf Ferenc

 

12.45

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalon arról tájékoztatnak, hogy a vasi városban már havazik, sőt már lassan fehérbe borul a táj is. Szombathelyen egyelőre még az eső esik.

10.45

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, pénteken minden valószínűség szerint leesik az első hó Vas megyében. Olvasónktól kaptuk az információt, hogy Wien-Meidlingben már havas eső esik, Ebreichsdorf pedig már esett annyi, hogy fehérbe boruljon a táj.

Wien-Meidling Fotók: Berényi Ferenc
Ebreichsdorf

Előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint az Északi-középhegység magasabb pontjain pénteken már havazás várható. Egyelőre bizonytalan, hogy mekkora mennyiségű hó hullhat, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy az érintett mérnökségei a szükséges előszórási, majd a hóeltakarítási munkákról is ütemezetten gondoskodni fognak.

Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. november 10-én már átállt téli üzemmódra, ez azt jelenti, hogy országosan 95 mérnökségi telephelyén keresztül, 915 munkagéppel és mintegy 3700 munkavállalóval folyamatosan, ütemezetten végzi a téli időszakban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a 32 ezer kilométeres állami hálózaton (közel 140 ezer kilométernyi belterületi utat az önkormányzatok kezelnek). A tél októberi villámlátogatását követően az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a 2021-22-es téli szezonban az évszaknak is megfelelő következő havazásra előreláthatóan Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében kerülhet sor, így majd ezekben a térségekben kell majd bevetni a gépeket. Az Alpokalján, Sopron térségében, illetve a Bakonyban lokálisan jelentősebb mennyiségű friss hó várható.

A társaság minden évben részletes információkat oszt meg, hogy mi alapján végzi a téli időszakban a beavatkozásokat, nincs ez másképpen idén sem és egy vadonatúj tájékoztató videóban mutatja be a cég, hogyan dolgoznak majd az országos közúthálózaton a szakemberek:

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/tobb-mint-valoszinu-hogy-penteken-leesik-majd-az-elso-ho-vas-megyeben-5508350/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában