Regisztráció nélkül

2021.11.18. 17:02

Hétfőtől oltási akció Vas megyében is – Mutatjuk a helyszíneket, időpontokat, és a tudnivalókat

Összesen nyolc helyszínen fogadják előzetes regisztráció nélkül az állampolgárokat a hétfőn kezdődő oltási akcióhéten Vas megyében. Az oltópontok többsége reggel hétkor már kinyit, és négyféle vakcina közül lehet majd választani.

Vas Népe

20210116 Hegyfalu Szociális intézményekben dolgozók és ott lakók oltása Moderna vakcinával. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Két héttel ezelőtt jelentette be a kormány: az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-28-a között oltási akcióhetet indítanak, amely során előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják a még oltatlanokat, és a második, illetve harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Az ország valamennyi kórházában várják az oltásra várókat, de a Megyei Oltási Munkacsoport tájékoztatása szerint Vas megyében további helyszíneket is megnyitnak ez alkalomból.

Szombathelyen hétfőtől vasárnapig a Március 15. téren, a volt SZTK épületében, valamint a MÁV Rendelőben 7-től 19 óráig lehet oltakozni.

Sárváron a Szent László Kórházban szintén november 22–28. között lesz lehetőség felvenni az oltást előzetes regisztráció nélkül, ugyancsak 7 és 19 óra között.

Celldömölkön a Markusovszky Kórház telephelyén november 22-én, 24-én és 27-én 7 és 19 óra között lehet oltakozni.

Körmenden a Markusovszky Kórház telephelyén november 22-én, 24-én és 27-én 7 és 19 óra között fogadják a vakcinára várókat.

Kőszegen az Egészségházban november 22–25. között 7-től 19 óráig, november 26-án pedig 13 és 19 óra között adják be az oltóanyagot előzetes regisztráció nélkül.

Szentgotthárdon november 22-én 7 és 16, november 24–25-én pedig 8 és 16 óra között kereshetik fel a Hunyadi úti rendelőintézetet az érdeklődők.

Vasváron az Egészségházban lesz erre lehetőség november 22-én és november 25-én 13 és 19 óra, valamint november 26-án 7 és 16 óra között.

Az oltóhelyeken Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm típusú vakcinákkal lesz lehetőség az oltakozásra.

A szervezők kérik, mindenki vigye magával személyazonosító igazolványát, TAJ-kártyáját, második oltás esetén az oltási lapját is. A várakozási idő csökkentése érdekében az első és harmadik oltást kapók vigyék magukkal kitöltve a hozzájáruló nyilatkozatot is, amely a koronavirus.gov.hu weboldalról letölthető.

A Vas Megyei Oltási Munkacsoport emlékeztet: az akcióhéttől függetlenül a védőoltások a háziorvosoknál folyamatosan elérhetők, azonban esetükben előzetes egyeztetés szükséges.

Azok, akik a jövő hétre előzetesen regisztráltak koronavírus elleni védőoltásra, a volt Tüdőgondozóban kapják meg a vakcinát – abban az időpontban, amire regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában