Frissen Vasból

2021.11.04. 21:00

Mécsesekkel vonultak – Az 56-osok terén és az evangélikus templomnál gyülekeztek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapján, november 4-én a Fidesz szombathelyi szervezete és az 56-os Szövetség képviselői gyújtottak mécsest az 56-osok terén, és koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Honderű Asztaltársaság.

Vas Népe

20211104 Fehér Tibor, Nemes József, Möller Gyula, Horváth Gábor, Illés Károly, Lendvai Ferenc, November 4-ére emlékezett a szombathelyi Fidesz és az 56osok szövetsége, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az 56-osok terén rendezett ünnepen Lendvai Ferenc és Illés Károly Fidesz-képviselőkkel együtt koszorúzott az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezetének elnöke, Fehér Tibor, elnökhelyettese, Müller Gyula és két tagja, Nemes József és Horváth Gábor. Amint megtudtuk: a szövetség november 4-én öt régi tagjának oklevelet adott át: Horváth Imrénének, Bagoly Imrénének, Fehér Tibornak, Széll Kálmánnak és Nemes Józsefnek.

A Honderű Asztaltársaság szervezte megemlékezés az evangélikus templomban kezdődött, ahol Menyes Gyula lelkész köszöntője és imádsága után Horváth Péter egykori ’56-os internált mondott beszédet, a korabeli események felelevenítésén kívül arra is rámutatva, hogy a múlton nem változtathatunk, de mindig tanulhatunk belőle. Majd koszorúztak a mártírok emléktáblájánál, ahonnan mécsesekkel a kezükben vonultak a Fő téri Szentháromság-szoborhoz.

Kiemelt képünkön: Fehér Tibor, Nemes József, Müller Gyula, Horváth Gábor, Illés Károly, Lendvai Ferenc az 56-osok terén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában