Kampány

2021.11.02. 17:40

Ötszáz forintot fizettek voksukért toronyi romáknak?

Öt-hatszáz forintot fizethettek Toronyban azoknak a kiszolgáltatott embereknek, munkanélkülieknek, szegény sorban élő romáknak, akik az ellenzéki előválasztáson Czeglédy Csabára adták le a voksukat – erről a Pesti TV-nek beszélt több helybeli.

Vas Népe

20211102 500 forintos vesztegetés illusztráció, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Pesti TV úgy értesült, hogy a toronyi képviselő-testület egyik tagja segítette Czeglédy Csaba kampányát helyben, az előválasztáson leadott szavazatokért pedig fizethetett is. Neve elhallgatását és arcának eltakarását kérte az egyik toronyi férfi, aki úgy nyilatkozott a Pesti TV stábjának: „Kint ücsörögtem a ház előtt, amikor autójával megállt a Krisztina. Azt mondta, hogy el kéne mennem szavazni és menjek be a személyi igazolványomért.”

Később a férfi kitért arra is, a szavazatát Czeglédy Csabára adta le, és amúgy nem foglalkozik politikával. A riporter kérdésére, hogy ezért kapott-e valamit, úgy válaszolt: „Ötszáz forintot.”

„Arról is beszámolt, hogy nem egyedül őt vitte el az önkormányzati képviselő szavazni. Még három nevet felsorolt, akik velük tartottak, illetve akikkel találkozott és akiket állítása szerint Horváth-Németh Krisztina vitt el az előválasztásra. A toronyi férfi által elmondottakat többen is megerősítették, ő maga pedig kamera elé is állt” – írta meg a Pesti Srácok.

Az ügyben kerestük Torony tanácsnokát, Horváth-Németh Krisztinát, aki nem kívánt nyilatkozni. Felvetésünkre, hogy cáfolni se akarja-e azt, megismételte: nem kíván nyilatkozni.

Baloldali politikusok egyébként az elmúlt hónapokban „a demokrácia ünnepe”-ként emlegették az előválasztást.

A Pesti TV emlékeztetett: Czeglédy Csaba 2019-ben az önkormányzati választás után romák körében ünnepelte választási győzelmét, azt az egyik részt vevő élőben közvetítette. A politikus öt év nyugalmat ígért számukra.

Az ellenzéki előválasztáson hárman mérettették meg magukat, miután Bana Tibor még tavasszal visszatáncolt Szentgotthárdra, László Győző alpolgármester pedig be sem szállt a ringbe. Hiába kérte Márki-Zay Péter is egy korábbi sajtótájékoztatóján, hogy a szombathelyiek ne szavazzanak Czeglédy Csabára, a legtöbb voksot végül mégis az adóbűnöző politikus kapta. A budai milliárdos, Ungár Péter maradt alul, hiába költöttek több tízmillió forintot a kampányára és hiába sorakozott fel mögötte a baloldali pártok többsége. A kérdés a Pesti TV riportja alapján még aktuálisabb: vajon hogyan és milyen áron érték ezt el Czeglédy Csaba támogatói?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában