Frissen Vasból

2021.12.03. 15:57

Elhunyt Németh Kálmán, Répcelak korábbi polgármestere

Németh Kálmánt először 1994. december 11-én választották Répcelak polgármesterévé. Ezt követően 4 cikluson át vezette a települést.

vaol.hu

Szomorúan tudatom, hogy Répcelak város díszpolgára, a települést polgármesterként 20 évig szolgáló, elődöm és „harcostársam dr. Németh Kálmán elhunyt. Kiváló polgármester, és jó ember volt. Nyugodjon békében! – adta hírül Szabó József, Répcelak polgármestere.

Dr. Németh Kálmán

Megdöbbenve értesültem arról, hogy Répcelak korábbi polgármestere, Németh Kálmán elhunyt. Munkájával óriási szolgálatot végzett Répcelak fejlődése érdekében. Elhivatott városépítésének eredményeire büszkék lehetnek a település lakói. Nyugodjon békében! – olvasható Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselő " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Dr. Németh Kálmán 1951-ben születetett. 1980-1990 között Répcelakon volt tanácstag, 1990-1994 között pedig önkormányzati képviselő. Ebben az évben választották meg polgármesternek. Ezt követően még négy cikluson át vezette a települést.

Husz év polgármesteri munka után, 2014-ben vonult nyugdíjba. 2007-ben kiemelkedő közszolgálati, társadalmi tevékenysége elismeréséül a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült, 2017-ben pedig a város díszpolgára lett.

- Abszolút politikamentesen lehetett tenni a városért, amit szerencsére a település kedvező anyagi helyzete is lehetővé tett. Répcelak akkor is a béke szigete volt, és ahogyan látom, ez most sincs másképp. Olyan kollégáim voltak mindig, hogy igazán könnyű volt polgármesternek lenni – nyilatkozta a cím átvételekor lapunknak.

Kiemelt képünkön: Dr. Németh Kálmán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában