Van még tennivaló

2022.03.23. 15:52

2,5 milliárd forint ivartalanításra és az ebrendészeti telepek korszerűsítésére

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője kiskutyájával együtt fogadta dr. Vetter Szilviát, az Állatorvosi Egyetem állatvédelmi központjának vezetőjét szerdán. Annak az országjáró turnénak az állomása volt a vasi megyeszékhely, amely az állatok védelme érdekében hozott döntéseket és intézkedéseket népszerűsíti.

VN

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője kiskutyájával együtt fogadta dr. Vetter Szilviát, az Állatorvosi Egyetem állatvédelmi központjának vezetőjét

Forrás: Cseh Gábor

Vetter Szilvia elmondta, a rendszerválás óta több társállatot, macskát, kutyát tartunk az uniós átlagnál. A Közös ügyünk az állatvédelem elnevezésű online párbeszédben mintegy 262 ezren mondták el véleményüket. A válaszadók nagy többsége egyetértett abban: szükséges az ivartalanítási program kiterjesztése és az állatvédelmi jogok szigorítása. 

 

Ennek eredményeként az Országgyűlés tavaly novemberben elfogadta Európa legszigorúbb állatvédelmi módosítását, megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács és meghirdette a kormány a felelős állattartást elősegítő pályázatot. Két év alatt mintegy 2,5 milliárd forintot fordít e célra: a többi közt ivartalanításra és az ebrendészeti telepek korszerűsítésére is jut az összegből. Dr. Vetter Szilvia szerint a szakma az alapokat megteremtette, de sok még a tennivaló.

 

Dr. Hende Csaba örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a törvény előkészítésében és nagy eredménynek tartja, hogy az Országgyűlés egyhangúlag támogatta a módosításokat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában