Programok

2022.05.06. 09:00

Családi repülőnap: hadijátszók is jönnek Szombathelyre

Honvédségi bemutatók, műrepülés és sétarepülés színezi a Szombathelyi Repülőklub programját napkeltétől napnyugtáig a családi repülőnapon, amit május 7–8-án, szombaton és vasárnap rendeznek meg a szombathelyi repülőtéren.

Merklin Tímea

Karcsú madarak a levegőben – a hétvégén Szombathely fölött

Forrás: VN/Artur Osiak

Élmény- és műrepülésekkel szolgál a Szombathelyi Repülőklub, Vári Gyula műrepülő show-t mutat be. Lesz honvédségi helikopteres bemutató, Mi-17 helikopteres ejtőernyős ugrás, honvédségi földi bemutatók, lövészet légfegyverrel, a katonák akadálypályát is építenek, amit ki lehet próbálni a hétvégén a szombathelyi repülőtéren. 

A programban eszközkiállítással mutatkozik be a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a mentőszolgálat is kitelepül. Meglepetésekkel készül a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör, az egyik hangárban például fotókiállítást rendeznek be a normandiai partraszállásról. Egyébként pedig megtudhatjuk tőlük, miként éltek hazafi katonáink a harctéren a második világháborúban. 

Forrás: Maciej Piotrowski

A gyermekeknek folyamatosan szórakozási lehetőséget kínál a minividámpark, láthatjuk-hallhatjuk a Skorpió Boksz Clubot, a Nem Véletlen Tánczenekart. Vagyis földön és égen is sok izgalom várja a közönséget, a kicsiket és nagyokat, a bátrakat és a vágyakozókat, azokat, akik nézni szeretik az égbolton suhanó repülőket – és azokat is, akik alkalomadtán a levegőben is szívesen szereznek új élményeket. A belépés a hétvégi szombathelyi családi repülőnapra díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában