Várjuk olvasóink levelét

2022.07.08. 16:00

Egy nyelvet beszélünk? - Ossza meg velünk a most is használt tájszólásokat, különös kifejezéseket! - videó

Vasban a meztelencsiga a kágyilló, a poloska pedig büdös Margit – Melyek azok a szavak, amelyet másként mond, mint a többség?

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Ezúttal is közös gyűjtésre kérjük olvasóinkat. A tik-tok közösségi oldalon futottunk bele egy érdekes videóba: a feltöltője kommentekben olyan szavakat vár, amelyeket a néző a saját tájegységén teljesen máshogy mondják, mint nálunk. Hozzuk a példákat: Vasban így lett a meztelen csigából kágyilló, a poloskából büdös Margit, a mókusból pedig kalampászmadár. 

De sort tovább lehet folytatni! A vizet kilocsáltuk, vagy kifröcsköltük? Teljesen természetes, hogy ég a villany, miközben a villanykörtében lévő szál izzik. A lámpát Vasban leoltjuk, pedig a kapcsolót nyomjuk le. 

Az előző felhívásunkra, amelyben érdekes, vicces utcaneveket vártunk olvasóinktól, számos hozzászólás érkezett. Ezen felbuzdulva most ismét közös gyűjtésre invitáljuk olvasóinkat. 

Írják meg a [email protected] email címre, vagy a Facebook-oldalunkon hozzászólásban, hogy melyek azok a szavak, amelyeket máshogy mond, mint a többség? 

Jó nyelvészkedést! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában