Projektek és ígéretek

2022.07.12. 14:36

Hende Csaba arra kéri Szombathely polgármesterét: legközelebb hívja föl telefonon

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője és a kormány több ígéretét kérte számon a szombathelyi városvezetés keddi zanati sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő arra kéri dr. Nemény András polgármestert: ahelyett, hogy demagóg módon bőszítené az embereket, legközelebb inkább hívja fel őt telefonon.

Vas Népe

Forrás: Horváth Balázs

Zanat négy utcájának (Eper, Áfonya, Fenyő és Korpás utca) felújításáról tartott tájékoztatót kedden dr. Nemény András polgármester és Putz Attila önkormányzati képviselő Zanaton, ahol állították: dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő nem tett eleget annak az ígéretének, miszerint a városrész tavaszig megkapja az utcák felújítására szánt összeg ötven százalékát, azaz a -  mára már – 35 millió forintot. A polgármester elmondta: az önkormányzat erre való tekintettel teljes egészében finanszírozza az utcák felújítását. Utaltak emellett arra is, hogy sem a városi strand, sem az északi elkerülő ügyében nem történt előrelépés.

Dr. Hende Csaba a vádakra reagálva elmondta: az általa és Gulyás Gergely által is megígért összeg biztosítása folyamatban van. Hozzátette: a belterületi utak karbantartása önkormányzati feladat. Azzal, hogy a város vállalta a teljes összeg kifizetését, csak az eredeti kötelességének tett eleget. 

A képviselő kiemelte továbbá, hogy bár számos veszély fenyegeti hazánkat manapság, a szombathelyiek érdekét továbbra is szem előtt tartja. A kórházi parkolót az önkormányzat még nem vette vissza köztulajdonba, amíg pedig az magántulajdonban van, közberuházási pénz nem adható rá. Ennek a megoldásán is dolgozik. Az északi elkerülő kapcsán megjegyezte: a projekt a közbeszerzési eljárás eredményes befejezéséig eljutott, ám az tudható, hogy a háború és a kialakuló gazdasági válság okán további intézkedésig a kormány felfüggesztette az állami útépítéseket és egyéb olyan nagy projekteket, amelyeket még nem kezdtek el. Ám ígéretet tett: minden erejével azon lesz, hogy a projekt megvalósuljon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában