Ilyen volt 2022 júniusa

2022.12.26. 11:30

Fegyveresek vitték el a menyasszonyt, gyalogost nyomott házfalnak az autó, romantikus leánykérés a kibocsátó ünnepségen - Június legolvasottabb hírei

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

A 2022-es év múltidéző sorozatát a júniusi történésekkel folytatjuk. Ezek voltak a legolvasottabb cikkek a hatodik hónapban:

Helyi kék hírek

Házfalnak csapódott egy autó Kőszegen, egy gyalogost is elütött - fotók

Sajnálatos balesetről kellett beszámolnunk olvasóinknak rögtön június harmadikán. Késő délelőtt Kőszegen a Temető utcában egy BMW megcsúszott és a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett. Az autó először a bal hátuljával az utca bal oldalán lévő ház falának csapódott, majd pedig a jobb oldalon a járda melletti korlátot átszakítva egy másik házfalnak hajtott. Az autó olyan erővel csapódott az épületbe, hogy a fal is beomlott. Tragikus módon a járdán éppen ekkor három turista sétált, közülük egy nőt a becsapódó autó a hát falának nyomott, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították a szombathelyi kórházba. Az akkor elsődleges információk szerint a gerince is sérülhetett. A három asszony közül egy másikat egy arra sétáló férfi mentett meg, amikor meglátta az irányíthatatlanul feléjük tartó járművet. Megragadta az asszonyt és egy kapualjba lökte, így a becsapódó BMW-t őt nem szorította a falhoz. Az autóban utazó két férfi sérülés nélkül szállt ki a totálkárosra tört járműből. Az ütközés után a motortér is lángra kapott, de ezt egy poroltóval szerencsére időben sikerült eloltani.

Feljelentettek és felfüggesztettek egy szombathelyi tanárt

Szomorú események árnyékolták be a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola tanévének utolsó napjait júniusban. Felfüggesztettek egy tanárt, aki ellen feljelentést is tettek. Információink szerint a pedagógus sérülést okozott az egyik diák fején, másokat bottal fenyegetett. A feljelentést a szombathelyi tankerületi igazgató kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt tette meg a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Lapunk akkor megtudta, a kámoni iskola nyolcadik osztályában történt az eset, amely az országos média tekintetét is megyénkre irányította. A tanár ellen vizsgálat is indult - mondta el szerkesztőségünknek Fodor István tankerületi igazgató megbízásából Takácsné dr. Pálhegyi Beáta igazgató-helyettes. Cser Zsófia c. r. főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferensétől pedig azt tudtuk meg: az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. Mint akkor megtudtuk, az ügyben érintett tanár csaknem harminc éve dolgozott az iskolában, emellett pedig az önkormányzat oktatási bizottságának is tagja volt. A szombathelyi közgyűlés döntése alapján június elején pedagógusnap alkalmából önkormányzati elismerésben is részesült: a Szombathely Oktatásügyéért-díjat vehette át Nemény András polgármestertől.

Helyi közélet

Az Őrség színe-java - Vásár, negyvenedik alkalommal - Sok, sok fotó a forgatagról

Ismét összegyűlt az Őrség színe-java, június végén került megrendezésre a 40. jubileumi Őrségi vásár. Pénteken a környező településeken kiállításmegnyitókkal kezdődött, majd június 25-én szombaton hivatalosan is elrajtolt a vásár. Az összefogás, a hagyományok, a helyi értékek találkozásának ékes példája ez rendezvény. Már kora reggeltől több tucatnyian nézelődtek a mesebelien kanyargós, standokkal megtelt utcákán. Fából, vesszőből, kerámiából, textilből, fémből készült dísztárgyak, hasznos eszközök kellették magukat a főutcán, míg a sportöltöző alatti téren a termelői piac lelt ideiglenes otthonra. Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere köszöntőjében elmondta, jóval nagyobb területen kap helyet a vásár, mint a kezdetekkor. Az elmúlt években több tízezren látogatnak el a rendezvényre, ezeken a napokon megtízszereződik a település lakosságszáma. Szólt arról is, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni a vásárt, az idei előkészületeket pedig megnehezítette a közelmúltban lehullott mintegy 100 milliméternyi csapadék. Nagy összefogással tették rendbe a parkolókat és útpadkákat, biztosították a helyszínt.  – Jó újra találkozni régi barátokkal, ismerősökkel, leszármazottakkal. A negyvenes számnak súlya, rangja, tartalma van. A figyelem középpontjában a helyi kincseink, értékeink állnak – hangsúlyozta. A polgármester elmondta, újdonsággal is találkozhatnak a vásározók: pólókat, bögréket, képeslapokat, vászontáskákat plaketteket készítettek a jubileumi sorszámmal feliratozva. 

Letépte a Körmendi Rendvédelmi Technikum épületének tetejét a vihar - fotók

Igazán szeszélyesnek mondható időjárásunk volt júniusban Vas megyében. Több alkalommal is heves viharok csaptak le megyénkre, sokszor komoly károkat okozva. Ilyen volt a június negyedikén a koraesti órákban érkező szupercella is, amely Körmend térségében tombolt jég és erős szél kíséretében. A szél megrongálta a Körmendi Rendvédelmi Technikum épületének tetejét is, a lerepülő tetőelemek pedig egy termetes fenyőfát is letaroltak. A vihar sok munkát adott a térségben a tűzoltóknak, kidőlt fák, letépett vezetékek és megrongált tetők maradtak utána. 

Romantikus lánykérés színesítette a körmendi rendvédelmi technikum kibocsátó ünnepségét - fotók

Szintén különösen kedvelt cikk volt olvasóink körében egy igazi romantikus történet Körmendről. Megható jelentnek lehettek szemtanúi, a Körmendi Rendvédelmi Technikum júniusi kibocsátó ünnepségének részvevői. Két fiatal ugyanis magasabb szintre emelte a kapcsolatát. A rendezvényt megszakítva Pintér Virág őrmestert szólították az elöljárók közé. Hamarosan csatlakozott hozzá Takácsi-Nagy András őrmester is, aki megosztotta a jelenlevőkkel: a szakma elsajátításán túl azt is köszönheti az intézménynek, hogy megismerhette szerelmét. Az iskolában töltött időszakot megpecsételve tette fel a nagy kérdést Virágnak, akinek a válaszát hatalmas tapsvihar követte - igent mondott.

Varázslatos éjszaka volt Vas megyében zenével, borral, tűzzel - sok, sok fotó

Nagy fellélegzés volt sokunk számára az idei nyár, rengeteg programot pótolhattunk be, amit az elmúlt években elvett tőlünk a világjárvány. Kétévnyi kényszerszünet után tértek vissza a Szent Iván-éji programok is megyeszerte. Koncertekkel, finom falatokkal, bódító nedűkkel, fényekkel várták az érdeklődőket. Rég nem látott tömeg gyűlt össze a Csónakázótó környékén a megyeszékhelyen az év leghosszabb napján. A kisebbek az ugrálóvárak, a pónik és a forgó járművek környékén, az adrelaninfüggők az extrém játékok körül gyülekeztek. Az est egyik sztárfellépője az Inflagranti együttes volt, többen már a hangszerelés ideje alatt táncra perdültek.  A jó zene mellé finom étkek és nedűk dukáltak. 

Jóban, rosszban, egymásért - Jubiláló házaspárokat köszöntöttek a székesegyházban - fotók

Két évnyi kényszerszünet után rendezhették meg ismét a  Jubiláns Házaspárok Találkozóját a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban június végén. Az ünnepi alkalmon a székesegyház megtelt ünneplő családokkal, házaspárokkal. Utóbbiak házassági esküjüket is megújították az ünnepi szertartáson. Néhányan pedig még a hosszú és jól működő házasság titkát is megosztották olvasóinkkal.

Videó

Álarcos fegyveresek vitték el a menyasszonyt a szombathelyi lakodalomból - videó

Az egyik legolvasottabb cikkünk júniusban egy remek hangulatú menyasszonyrablásról szólt. A képsorokat látva persze hamar felismerhető, hogy a lagzira berontó "fegyveresek" igazából a Nagy pénzrablás című népszerű sorozat jelmezeit öltötték magukra, hogy így rabolják el a menyasszonyt. Sokan videóztak, fényképeztek és mosolyogtak a jeleneten. A menyasszony is mosolyogva, önként szállt be az álarcosok autójába. A csapat egyébként nagy feltűnést keltett az egyik szórakozóhelyen is, egészen addig, amíg meg nem jelent a vőlegény, aki az összes pénzét odaadta a rablóknak, hogy újdonsült feleségét visszakapja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában