Cél az ismeretek bővítése

2023.02.04. 16:50

Horgászvetélkedő tizennyolcadszorra - Általános iskolások jelentkezését várják

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron XVIII. alkalommal hirdette meg a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A verseny központi témakörei a következők a korábbi évekhez hasonlóan: víz, hal, horgászat. A Szövetség tevékenységei között a sporthorgászat feltételeinek megteremtése mellett a hal és élőhelyének védelme, a horgászati infrastruktúra fejlesztése, valamint az ifjúság nevelés kapja a fő hangsúlyt a szervezet működésében.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Nagy Georgina

Az általános iskolai versenyen résztvevő csapatok előbb egy kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat, innen helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2023. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.

A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén – elsősorban Vas- és Zala megyében - elhelyezkedő általános iskolák négyfős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas vármegye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, valamint a környezeti hatásokat szem előtt tartó helyben termelt élelmiszerek fogyasztására is ráirányítja a figyelmet.

A tavalyi évben a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola „Karatés Pontyok” csapata végzett az élen, így az idei évben nekik kell megvédeni a bajnoki címüket.

A nevezéseket 2023. február 22-ig várják a www.vasivizeken.hu az online nevezési felületen. További információ a 06-95-506-835-ös telefonszámon kérhető.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyébként is küldetésének érzi a fiatalok nevelését. Többek között öt horgászszakkörön 100 gyermek horgászati oktatását is biztosítja önkéntesek segítségével, az ifjúsági korú pecásoknak külön versenyt szerveznek, továbbá a nyári táborukban évente mintegy 30 gyermek vehet részt - kedvezményes áron, bentlakásos és napközis rendszerben, a vármegye minden részéből.

Fotó: 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában