Közterület

2023.02.22. 11:38

Képet posztolt az Éhen Gyula tér egyik teli kukájáról, reggel így takarították a közterületet - Frissítve

Az Éhen Gyula téri buszmegálló egyik szeméttel teli kukájáról osztott meg fotót Horváth Gábor önkormányzati képviselő kedden közösségi oldalán.

Tömböly Ágnes

Fotó: vaol.hu

A képviselő ezután kapott hideget-meleget a helyi baloldali politikusoktól, akik a többi között azért is kérdőre vonták, tett-e bejelentést a Szovánál, tudja-e, hogy kié a kuka. 

 

Fotós: vaol.hu

- Kedden délelőtt elektronikus levélben jeleztem a Szova Nzrt. vezérigazgatója felé a problémát: a Szombathelyre érkező utasokat a Blaguss jegykiadó-automatája mellett ez a kép fogadja. Egyben kértem a hulladéktároló kiürítését - mondta el érdeklődésünkre Horváth Gábor. - Azt gondolom, ez nem méltó a vasi megyeszékhelyhez. Örömmel tapasztaltam, hogy szerda reggel a Szova NZrt. munkagépei és dolgozói takarították a területet, kiürítették a kukát.

Fotós: vaol.hu

A munkát látva pedig ma reggel már egyeztettem Kovács Cecília vezérigazgatóval, akinek megköszöntem a gyors intézkedést. Beszéltünk arról is, hogy a városi utcatakarítási programba be kell vonni a vasútállomás előtti területet, és nem csak a Széll Kálmán és a Vörösmarty utcákban kell ezt a feladatot elvégezni. Sokan megfordulnak ezen a részen, ezért is fontos itt jobban odafigyelni a köztisztaságra - tette hozzá Horváth Gábor. 

Frissítve:

A csütörtöki közgyűlésen is még témát adott, hogy a vasútállomásnál lévő téren a szemetet és a csikkeket felsöpörték, a hulladéktárolókat kiürítették, a járdákat megtisztították. 

Bokányi Adrienn tanácsnok (ÉSZ) megköszönte a Szova Nzt. és a Szompark Kft. munkatársainak a munkát, hogy a múlt heti egyeztetésük után megtörtént a takarítás az Éhen Gyula téren. Egyben megköszönte Horváth Gábor önkormányzati képviselő segítő közreműködését is, amiért egy problémát jelzett az illetékesek felé. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában