Ausztria

2023.03.06. 11:32

Mi történhetett? - Ötéves bécsi gyermek halt meg a locsmándi termálfürdőben

Tragikus baleset történt a hétvégén Locsmándon (Lutzmannsburg): az eddigi adatok szerint egy ötéves bécsi kislány halt meg az egyik medencében. Azonnal a bécsi kórházba szállították, de az életét nem lehetett megmenteni.

vaol.hu

Forrás: ORF

Vasárnap délután egy óra körül egy úszó vette észre, hogy egy lány élettelenül lebeg az egyik medencében. A gyereket azonnal kivette a vízből, a termálfürdő életmentője pedig hívta a mentőket. Az életmentésben, az újraélesztésben az éppen a helyszínen tartózkodó orvos is részt vett – közölte az ausztriai közszolgálati média.

Az ötéves lányt mentőhelikopterrel a bécsi kórháza szállították. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyermek ekkor már nem élt.  

Werner Cerutti, a Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau ügyvezető igazgatója közölte, a fürdő mindenben együttműködik a hatóságokkal, és átadják a videófelvételeket is. - A halál híre nagy szomorúsággal tölt el bennünket. Szeretném kifejezni legmélyebb együttérzésünket a szülőknek, rokonoknak és barátoknak.

Az ügyben a kismartoni ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást. Vizsgálják az apa felelősségét, aki az ötéves gyermekkel együtt volt a fürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában