Aktív program

2023.03.09. 10:01

Mozgásra ösztönző mozgalomhoz csatlakozott a sárvári önkormányzat

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester levélben hívta fel az általános és középiskolák igazgatóinak figyelmét a kihíváshoz való csatlakozásra. A programban 77 napon át, március 27. és június 11. között lehet részt venni, a csatlakozó iskolák pedig akár egymillió forintos sportszervásárlási támogatást is nyerhetnek.

Polgár Patrícia

A kihíváshoz való csatlakozás ötletgazdája, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a teremtájfutáson részt vevő sárvári diákokkal.

Forrás: Czupor Szilvia

Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a Millió lépés az iskoládért kihívással szeretné az önkormányzat a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további hatvanféle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. A verseny célja, hogy minél több résztvevő bevonásával, a sportolni vágyók rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört.

Az országos programban száz iskola nyerhet sporteszközök vásárlására egy-egy millió forintot. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban - ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet.

A mozgalomban való részvétel ötletgazdája Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere volt, korábban ő kezdeményezte, hogy csatlakozzon az önkormányzat a programhoz. A hét elején az alpolgármester levélben hívta fel a sárvári általános és középiskolák igazgatóinak figyelmét a kihíváshoz való csatlakozásra. Egyúttal levelében arról is tájékoztatta az intézményeket, hogy a sárvári önkormányzat számára fontos az aktív életmód és a jövő generáció egészségének megőrzése, ezért támogatóként is csatlakozott a programhoz, így Sárváron a legjobb eredményt elért iskola számára 300.000,- Ft értékű sportszertámogatást biztosít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában