Születésnap

2023.04.14. 16:42

90. születésnapján köszöntötték a jákfai Sári nénit

Mészáros Lászlóné Sári nénit köszöntötte otthonában népes családja és a jákfai önkormányzat képviselői 90. születésnapján, pénteken.

Polgár Patrícia

Mészáros Lászlóné Horváth Sarolta 1933. április 14-én született Jákfán. Szegény sorsú szülei öt gyermeket neveltek nagy szeretetben. Sári néni gyermekként már sokat dolgozott a megélhetésért és ez nem változott felnőttkorában sem. Férjével gyerekkoruk óta ismerték egymást, fiatalon kötötték össze életüket. Édesanyja korai, tragikus halála nagyon megviselte, de kárpótolta az élet szerető családjával. Élete párjával négy gyermekük született, egy fiú és három lány.

Férje akkoriban a termelőszövetkezetben dolgozott, Sári néni pedig a gyermekek nevelése mellett otthon állattartással foglalkozott, és mint TSZ-tag feleség részt vett a kapálásban, aratásban, betakarításban. Közben építkeztek, egy szép nagy családi házba költöztek a gyerekekkel. A felcseperedett gyermekek mellett már munkaviszonyt is tudott létesíteni: a TSZ-iroda gondnoka, takarítója lett.

Születésnapján három leánya - mivel sajnos a fiát pár éve elveszítette - és családjuk köszöntötték. Sári nénit boldogsággal tölti el, hogy nyolc unokája és kilenc dédunokája közelségét, szeretetét minden nap érezheti, mert szinte valamennyiükkel egy faluban élhetnek. A jeles napon az asszonyt a jákfai önkormányzat nevében Fodor Lászlóné polgármester és dr. Holló András jegyző is felkereste – virágcsokrot, ajándékkosarat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját adták át neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában