Verseny

2023.04.03. 18:33

A tápláni és a bercsényis csapat vitte el a vándorkupákat – SNI-s tanulóknak szervezett csapatversenyt a vépi Hatos-iskola

Tavaly indította útjára sajátos nevelési igényű tanulók számára szervezett csapatversenyét a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI. Az idei Hatpróbára a helyi iskolával együtt nyolc intézmény nevezett: 14 csapattal, közel ötven tanulóval képviseltették magukat.

Tóth Kata

Szalai-Gyetkó Zoltán, Kurucz Kristóf és Bajdó Dominik az 5–6. korcsoportból

Forrás: Unger Tamás

A különleges bánásmódot igénylő tanulók is kapjanak lehetőséget az eredményes szereplésre, jussanak sikerélményhez és mutathassák meg, hogy ők is tehetségesek – ezzel a szándékkal szervezett csapatversenyt tavaly és most idén is a Hatos. Hétfőn délelőtt Molnár Krisztina intézményvezető üdvözölte az aulában a diákokat és felkészítőiket a szombathelyi Bercsényi és Váci, a jáki, csehimindszenti, táplánszentkereszti, őriszentpéteri, rumi és vépi általános iskolából. Tancsics Anett és Hende Dóra gyógypedagógusok hozták tető alá az idei versenyt is. 

Forrás: Unger Tamás

Előbbi visszakérte két iskola képviselőitől a tavaly elvitt vándorkupákat, majd a részletekről beszélt. A Hatpróba elnevezés szerint a hat-hat feladat a matematika, helyesírás, szövegértés, történelem és természettudomány részképesség-területeken mérte fel a gyerekek tudását. A lapokba belenézhettünk: volt köztük szómatek, írásbeli osztás titkosírást megfejtve, szoba-hőmérsékletű anyagokat kellett csoportosítani halmazállapot szerint és egy kis csavarral a trópusi esőerdő élőlényeit felismerni. Az 5-6. osztályos csapatok az aulában, a 7-8. osztályosok egy külön teremben töltötték ki a feladatlapokat hatvan perc alatt. 

Az idén is éremmel távozott és jutalmat kapott mindkét korcsoport első három helyezettje. Az 5-6.-os kisdiákok közül a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola csapata végzett az első helyen, második lett a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI, harmadik a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola. A 7-8.-os korcsoportban abercsényisek nyertek, második lett a házigazda Hatos-iskola, a képzeletbeli dobogón harmadikok a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tanulói.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában