vaol.hu podcast

2023.04.16. 19:54

Fókuszban a szombathelyi tömegközlekedés: a tapasztalatokról, a késésekről és a célokról is kérdeztünk

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

2022. január 1-je óta látja el a helyi járatos közösségi közlekedés feladatait a Blaguss Agora Hungary Kft. Szombathelyen. Tóth Gergely kirendeltségvezetőt és Óhidi-Légmán Erik forgalmi vezetőt az alábbi témákban interjúvoltuk meg:

  • Az első 15 hónap után milyenek a tapasztalatok, változott-e, s ha igen, hogyan módosult 2022 elejéhez képest az utasforgalom?
  • Átlagosan mennyi késést rögzítenek a járatokon? 
  • Segítséget jelenthetne-e, ha a Vörösmarty Mihály utca egy szakaszán - a Szent Márton és a Széll Kálmán utca között - tiltanák a parkolást, és az így felszabaduló sávot a buszok használhatnák? 
  • Sokakat érdekel: hogyan tudják majd biztosítani a megbízható tömegközlekedést, ha a Szent Márton utca hatsávos szakaszán több sávot is lezárnak majd? Folynak-e erről egyeztetések? 
  • Többen panaszkodnak: a Zanatra közlekedő 7-es járat többször késik, emiatt nem érik el a városközpontban a csatlakozást. Vizsgálják-e ennek megoldását?

Felvételünk pénteken reggel készült. Hallgassa meg legújabb podcastünket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában