Locsolkodás

2023.04.10. 12:21

Megöntözlek, hogy ne hervadozzál! - Szarvaskenden sem hervadnak el a lányok és az asszonyok a következő egy évben - fotók

A Zöld Küllő Egyesület férfitagjai ugyanis nem sajnálták sem az időt, sem a vizet: szódáspalackkal és vödörrel járták végig a lányos házakat húsvéthétfő reggelén.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

Pintér István és fia, Balázs, Farkas László Sándor és Kunovics Tibor a művelődési háztól indultak népviseletbe öltözve, két hölgy - Szakonyi Beatrix és Nagy Zita - kíséretében. Két ló is volt a locsolókkal: a muraközi szépség, Remény és egy magyar sportló, Bendzsi. A Fő utcán Nagy Katalinéknál kezdték a locsolást, Kati néni csak kevés vizet kért, és annyit is kapott. Néhány házzal arrébb Kovács Renáta már nem volt ennyire szerencsés, neki már bőven jutott a szódavízből és vödörből is, csakúgy, mint Török-Tóth Edinának a harmadik szomszédban. 

Pintér Istvánné, Patkó Klaudia és Csordás Dorina sem maradtak szárazon, a házból kicsalva őket is gazdagon megöntözték a szarvakendi férfiak. A locsolókat mindenhol pálinkával, üdítővel és süteménnyel kínálták.

 - Tavaly is délután végeztünk, biztos, hogy az idén is eltart egy darabig a locsolás - mondta Pintér István, aki társaival együtt félúton egy kis pihenőt tartott. A falu kemencéjénél együtt költötték el a húsvéthétfői reggelit, a fatányérokon igazi ünnepi menü volt sonkával, tojással kaláccsal, tormával és zöldségekkel.         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában