Civil tudósító

2023.05.12. 16:25

Az édesanyák mellett a falu legkisebbjeit is megünnepelték: Faültetés és Emléktábla a babáknak

„Orgona ága, barackfa virága/Öltözzetek új ruhába/Anyák napja hajnalára/ Illatosan” – így énekeltünk egykor, gyermekként édesanyánknak és így énekeltek az acsádi Mézeskalács Óvoda növendékei  május 6-án, az édesanyáknak és nagymamáknak.

Civil tudósító/Bauxberger Kata

Hidegné Domor Eszter, Hideg Arnold, Nagy Krisztina, Ora-Zsófia, Sermanné Szücs Eszter, Sermann Anna

Forrás: Györe Eszter

Az ünnepséget Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony köszöntője után a helyi Mézeskalács Óvoda gyermekeinek műsora nyitotta meg: énekeltek, táncoltak, s szavaltak is. Az óvoda növendékeiének szívhez szóló előadását a kisiskolások műsora követte.  A gyerekek ügyességükkel, természetes bájukkal, szívhez szóló műsorukkal   mondtak köszönetet az édesanyáknak, nagymamáknak, mindazért, amit értünk tettek.  A gyerekek műsora minden jelenlévő számára bebizonyította, hogy ez a meghitt belsőséges ünnep, ami igazán szűk családi körbe illő, való volt eddig, kiterjeszthető közösségi szintre, emelve ezzel az ünnep méltóságát. 

 A gyermekek műsorát követően - az eddigi hagyományoknak  folytatva -  Bauxberger Norbert képviselő egy szál virággal köszöntötte a „legifjabb anyukákat”,  név szerint: Hidegné Dömötör  Esztert, Sermanné Szűcs Esztert,   valamint  Nagy  Krisztinát;  az apukák fát ültettek a 2022. május és 2023. május között született gyermekek: Hideg  Arnold, Sermann Anna, Toki Noé és Óra Zsófia tiszteletére, valamint elhelyezték az Arany János utcai parkban a négy gyermek nevét jelző emléktáblát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában