Fűnyírás és kamera

2023.05.04. 09:00

Folytatódik a szombathelyi Pelikán park ügye: válaszolt az önkormányzat kérdéseinkre

Hosszú ideje jelent problémát a környékbelieknek, hogy a Pelikán park területén jelentős mennyiségű szemét, főleg alkoholosüveg és cigarettacsikk gyűlik össze, a takarítást pedig a városi parkfenntartó mellett a szomszédos iskola diákjai végzik el.

Óvári Gábor

Forrás: Szendi Péter

Korábbi írásunkban kitértünk arra, hogy a szemetelés mellett a hajléktalanok jelenléte, a nagyon dús növényzet és egy közeli árusítóhely is része lehet a jelenségnek. Megkérdeztük az önkormányzatot, miként próbálják rendben tartani a parkot, helyreállítani a biztonságot. Dr. Károlyi Ákos jegyző válaszolt. 

Mint írta: a központi rózsaágyás körül található cserjék a természetes állapotukban 3-5 méter magasságot is elérnek, az ápoló metszés mellett nem lehet ezeket a növényeket fél-egy méter magasságba visszavágni. A parkban a füvet a parkfenntartási kft. munkatársai nyírják, a park takarítása pedig heti rendszerességgel történik. A bokrok, illetve a fák visszanyeséséről mindig az ősz folyamán gondoskodik a parkfenntartó. 

A válaszlevélben szerepel továbbá, hogy a park területén térfigyelő kamera is található, amely élő képet közvetít. A tapasztalatok alapján a hajléktalanok megjelenése egyáltalán nem jellemző. Hozzátették: a közterület-felügyelők az elmúlt fél évben két esetben intézkedtek hajléktalanokkal szemben a parkban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában