Egyaránt szabad fűre lépni s vízbe ugrani is

2023.06.22. 11:10

A keszthelyi kutyás strand élményteli programot kínál

Május derekától hétvégente várta négy- és kétlábú látogatóit, a múlt hét óta viszont már minden nap nyitva tart a keszthelyi kutyáspark és piknikkert a Balaton partján.

zaol.hu

Forrás: zaol.hu

Szerdán a déli órákban a hazai vendégek mellett akadtak németek, hollandok és spanyolok is, az ebek mezőnyében pedig kis-, közepes és nagytermetűek egyaránt. A 30 fok körüli hőségben az árnyékos pihegéstől az önfeledt csobbanásig minden napirenden volt, az örökmozgó kutyák pedig boldogan úsztak, rohantak, kergetőztek s persze száguldottak a labdák – és olykor egymás – után - - írja cikkében a zaol.hu

A keszthelyi kutyáspark és piknikkert immár negyedik éve várja látogatóit, s egyre népszerűbb a hazai és a külföldi vendégek, illetve a térségben élők körében egyaránt.

Sziládi-Kovács Tibor, a kutyás strand vezetője, a kutyabarat.hu egyik alapítója felidézte, már első évükben – a Covid ellenére is – 10 ezer látogatót regisztráltak, s a hozzájuk érkezők száma évről évre nőtt, most már megközelíti a 20 ezret szezononként. Ennél sokkal többet nem is szeretne az üzemeltető csapat, mert inkább a minőségre, az élményre fókuszálnak, semmint a mennyiségre.

Szerinte népszerűségük annak is köszönhető, hogy a közös pancsolás, fürdőzés lehetősége mellett büfével, helyben kölcsönözhető könyvekkel és a félősebb ebek számára elszeparált területtel fogadják a vendégeket. A hangulat pedig mindig kiváló.

– Idén a kutyajátszóteret fejlesztettük, amely újabb elemekkel gazdagodott – mondta el a zalai portál érdeklődésére Sziládi-Kovács Tibor. – A 2012-ben alakult csapatunk egyik fontos célja a kutyabarát turizmus fejlesztése, népszerűsítése, természetesen a Balatonnál is. Az utóbbi négy-öt évben áttörésről beszélhetünk, most már százezrek érkeznek ebbe a régióba, hűséges négylábú társukkal együtt. Ehhez hozzájárul a keszthelyi kutyás park és strand is, amely kiemelt attrakciónak számít.

A teljes cikket ITT olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában